Kirilenko sve bliži Sankt Peterburgu

Generalni sponzor tima Spartaka pronašao je sredstva za angažovanje 30-godišnjeg ruskog reprezentativca, a konačan dogovor i potpis uslijediće kada se Kirilenko vrati sa Evropskog prvenstva iz Litvanije
0 komentar(a)
Kirilenko, Foto: Beta/AP
Kirilenko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.09.2011. 10:30h

Andrej Kirilenko se nakon deset godina u NBA ligi vraća se u domovinu i potpisaće ugovor sa Spartakom iz Sankt Peterburga, prenose ruski mediji.

Generalni sponzor tima Spartaka pronašao je sredstva za angažovanje 30-godišnjeg ruskog reprezentativca, a konačan dogovor i potpis uslijediće kada se Kirilenko vrati sa Evropskog prvenstva iz Litvanije.

Kirilenko je 1997. godine karijeru počeo upravo u Spartaku, a nakon samo godinu dana preselio se u CSKA Moskvu.

Dres "armejaca" nosio je tri sezone, a potom je deset godina branio boje Jute, koja ga je uzela kao 24. pika u prvoj rundi drafta 1999. godine.

Kada mu je na kraju sezone istekao ugovor sa "džezerima", za ruske medije je rekao da u slučaju povratka u Evropu postoje samo dva kluba za kloja bi igrao - Spartak i CSKA.

Očigledno je da je izbor pao na klub u kojem je počeo karijeru.

Inače, Spartak ove sezone ima velike ambicije u domaćem šampionatu i Evrokupu.

Na klupu je sjeo Slovenac Jure Zdovc, a koja pojačanja dovedeni su Patrik Beverli (Majami Hits), Vladimir Dragičević (Kaha Laboral), Viktor Kejru (Dinamo Moskva), Jotam Halperin (Olimpijakos), Lukas Mavrokefalidis (Olimpijakos), Pavel Sergejev (Jenisej), Valeri Lihodej (Trijumf), Anatolij Kašmirov (Aris) i Pavel Antipov (Nižnji Novgorod).

Bonus video: