Srbija u četvrtfinalu

Heroj je bio Duško Savanović, koji je u posljednjem napadu prvo blokirao Omera Onana, a onda uhvatio loptu nakon promašaja Ersana Iljasove
0 komentar(a)
Miloš Teodosić, Foto: Fonet
Miloš Teodosić, Foto: Fonet
Ažurirano: 11.09.2011. 14:53h

Nakon velike drame, košarkaši Srbije su se domogli četvrtfinala četvrtfinala Evropskog prvenstva.

"Orlovi" su sa 68:67 savladali Tursku, koja je imala posljednji napad. Ali, prvo je sjajni Duško Savanović četiri sekunde prije kraja blokirao Omera Onana, a onda je i Ersan Iljasova promašio šut za trijumf.

Loptu je prigrabio Savanović i tako se potpuno iskupio za kiks protiv Francuske, kada je promašio zicer za pobjedu.

Najefikasniji igrač meča je bio Miloš Teodosić sa 20 poena, osam skokova i pet asistencija, ali je mogao da bude tragičar - 41 sekundu prije kraja je izgubio loptu, a potom nerezonskim šutem za tri poena poklonio posljednji napad rivalu.

Ali, Savanović (14 koševa) je izvukao stvar i omogućio Srbiji da se revanšira Turcima za poraz u polufinalu prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Enes Kanter i Onan su bili najefikasniji u svom timu sa po 11 pogodaka, doik je nesrećni Iljasova imao 10 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Srbija se tako pridružila Francuskoj i Španiji, koje će u direktnom duelu, koji počinje u 17 časova, riješiti pitanje pobjednika grupe E.

Nakon okršaja Litvanije i Njemačke (20 časova) znaće se i posljednji učesnik četvrtfinala. Dirk Novicki i drugovi mogu među osam najboljih samo ako slave sa 11 ili više koševa razlike...

Bonus video: