Španija se poigravala sa Srbijom

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Pau Gasol sa 26 poena i osam skokova i njegov brat Mark sa 22 poena i deset skokova.
78 pregleda 0 komentar(a)
Srbija - Španija, Foto: Beta AP
Srbija - Španija, Foto: Beta AP
Ažurirano: 09.09.2011. 15:20h

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas od Španije 59:84 (14:23, 18:20, 17:27, 10:14) u drugom kolu druge runde Evropskog prvenstva u Litvaniji.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Pau Gasol sa 26 poena i osam skokova i njegov brat Mark sa 22 poena i deset skokova.

Srbiju je predvodio kapiten Nenad Krstić sa 12 poena i sedam skokova.

Košarkaši Španije su već na startu napravili prednost. Poveli su sa 9:3, pa 15:5 da bi na kraju prve četrvtine vodili sa 23:14.

Na početku druge dionice Srbija je dobro počela. Nakon poena Rudija Fernandeza, Ivan Paunić i Duško Savanović pogodili su trojke. Ovaj dio utakmice obilježila je odlična blokada Nemanje Bjelice kada je zaustavio kontranapad i pokušaj zakucavanja Rudija Fernandeza.

Poslije tri minuta druge četvrtine Bjelica je postigao poene, a onda je uslijedila serija Španaca od 11:0. Srpski košarkaši šest minuta nisu postigli koš iz igre. U posljednjim sekundama prvog poluvremena Savanović je pogodio trojku i taj period igre završen je 43:32 za španski tim.

Španci su i drugo poluvrijeme počeli "furiozno". Nakon poena Milana Mačvana, branioci titule nastavili su da "pune" koš Srbije i dostigli najveću prednost na utakmici od 29 poena razlike.

Srbija je uspjela pred kraj treće dionice da smanji razliku i taj period igre završila je sa 21 poen zaostatka.

Krstić je poslednju dionicu otvorio sa pet poena, da bi Španci prvi koš dali tek nakon tri i po minuta. "Orlovi" su se primakli na 16 poena razlike, ali su prvaci Evrope lako priveli meč kraju i pobijedili sa 84:59.

Srbija u nedjelju od 14.30 igra protiv Turske meč trećeg kola Grupe E na Evropskom prvenstvu.

Bonus video: