Turski mediji: Šutulović htio da namjesti suđenje na meču Crna Gora - Grčka!?

„Ovo neću ni da komentarišem, jer je ispod nivoa”, kaže Šutulović u izjavi za „Vijesti”
128 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2011. 19:24h

Turski mediji su zatresli košarkašku scenu - prema njihovim navodima, podgorički sudija Zoran Šutulović suspendovan je sa Evropskog prvenstva jer je navodno pokušao da utiče na jednog arbitra koji je sudio meč između Grčke i Crne Gore!

Tu utakmicu, koju su Grci ubjedljivo dobili (71:55) i otpisali „crvene” sa Eurobasketa, sudili su Milivoje Jovčić (Srbija), Robert Lotermozer (Njemačka) i Fernando Roća (Portugal).

Kako navodi „Haberturk”, Šutulović je jednog od sudija (piše da je sa Balkana, čime se jasno aludira na Jovčića) zamolio da pomogne Crnoj Gori.

Turci su odranije kivni na Šutulovića, kojeg su označili kao glavnog krivca za poraz Turske od Poljske, u prvoj fazi takmičenja.

Možda je upravo zbog toga i pokrenuta priča o navodnom pokušaju da utiče na kolegu, što Šutulović u izjavi za „Vijesti” demantuje.

"Pojavile su se informacije da sam suspendovan jer sam loše sudio utakmicu Poljska - Turska i da sam navodno tražio da moj kolega pomogne Crnoj Gori da pobijedi Grčku. To su stvari koje nemaju veze sa istinom.

Prvo, ako sam loše sudio navedenu utakmicu, zašto su me onda odredili da sjutradan sudim još važniji meč između Španije i Turske, koji je dobila Turska?

Ovo drugo neću ni da komentarišem, jer je ispod nivoa. Jedina istina je da poslije prvog kruga FIBA vraća 10 sudija, a isti slučaj je i poslije drugog, kada će još toliko biti vraćeno sa Evropskog prvenstva", kaže Šutulović.

Bonus video: