Šćepanović: Olako smo shvatili BiH i tada je sve pošlo naopako

"Pružili smo najgoru košarku u posljednje četiri godine, najgore tri-četiri utakmice što smo odigrali to su ove na Evropskom prvenstvu", kaže kapiten reprezentacije.
53 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Www.eurobasket2011.com
Vlado Šćepanović, Foto: Www.eurobasket2011.com
Ažurirano: 07.09.2011. 07:28h

Od specijalnog izvještača „Vijesti“

Alitus - Posljednji meč odgledao je sa klupe, u trenerci, povreda prepone uslovila je da ne bude na parketu u duelu sa Fincima. Vlado Šćepanović neće po dobru pamtiti četvrto evropsko prvenstvo na kojem je učestvovao, nakon svega ostao je ružan utisak.

„Svi smo razočarani, šta drugo reći. Niko nije očekivao ovakav raspad i ovakav rezultat. Svi smo imali malo veće ambicije od ovoga, što je i normalno. Bili smo i oprezni prije polaska, isticali smo da bi prolazak u drugi krug bio veliki uspjeh, ali vidjeli smo šta se desilo. Mogu da kažem da smo pružili najgoru košarku u posljednje četiri godine, najgore tri-četiri utakmice što smo odigrali to su ove na Evropskom prvenstvu. Šta je razlog i zbog čega je došlo do ovako katastrofalnog rezultata, sigurno će pokazati vrijeme i dodatne analize, ali svi mi treba da osjećamo svoj dio odgovornosti za ovakav rezultat Sigurno da se niko ne osjeća dobro poslije svega“, kazao je Šćepanović po završetku utakmice sa Finskom.

I sam Šćepanović govorio je tokom turnira da reprezentacija ima kvalitet, ali „crveni“ su gubili i od ekipa za koje smo smatrali da su gore od nas, poput BiH i Finske...

„Čini mi se da je najviše taj psihološki momenat uticao na ovako loše rezultate. Poslije teško dobijene prve utakmice, za koju smo i očekivali da će biti veoma teška, umjesto da se „podignemo“ i dobijemo samopouzdanje, mi smo olako izgubili utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom. Mislim da je to bila prekretnica na Evropskom prvenstvu. Svi smo očekivali da ćemo da pobijedimo, a mi smo tu utakmicu izgubili. Prije svega, olako smo je shvatili, kasnije se vidjelo da nam je samopouzdanje naglo palo, što je veoma bitno na ovakvim turnirskim takmičenjima“.

Igrači su obećavali da će dati sve od sebe, ali čini se da su upravo Jeretin i Šćepanović kao najstariji ulagali više želje nego svi ostali zajedno.

„Sigurno da su malo mladost, malo neiskustvo, malo pad samopouzdanja, doprinijeli da igrači klonu duhom. Prije ovog, bio sam na tri evropska prvenstva i otprilike sam znao šta nas čeka. Sa bivšom reprezentacijom Srbije i Crne Gore smo imali mnogo jaču ekipu, pa smog baš zbog sličnih razloga padali u mentalitetu i na psihološkom planu. Ali, izdešavalo se to što se izdešavalo, imamo dosta vremena da napravimo analizu“, zaključuje Šćepanović.