Radonjić: Opet slaba odbrana

"Sigurno da nije lako poslije dva poraza, psihologija tu igra svoju ulogu, a posebno nam ne ide naruku skraćivanje intervala odmora u odnosu na naše protivnike", kaže Radonjić.
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Www.fibaeurope.com
Dejan Radonjić, Foto: Www.fibaeurope.com
Ažurirano: 04.09.2011. 08:28h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Selektor Dejan Radonjić je nakon meča kazao da je “loša odbrana okarakterisala i ovaj meč”, i da su njegovi izabranici opet utakmicu loše otvorili.

"Pokušavali smo čestim promjenama odbrane da dođemo do bolje igre. Bilo je evidentno da nam je problem odbrana od pik-en-rola, iz kojeg su Hrvati pravili direktan višak na šutu. Na poluvremenu smo imali sasvim dobar rezultat, s obzirom na to da nijesmo odigrali kako treba. Na početku drugog poluvremena nadali smo se da ćemo odigrati bolje, izašli smo motivisano, ali oni su napravili prednost koja je u jednom trenutku izgledala nedostižna".

"Ali, opet smo se vratili, opet nekako držali rezultat pod kontrolom, imali aktivan rezultat pri čemu je falila jedna dobra odbrana, jedan pametan napad da uđemo u još neizvjesniju završnicu. Na kraju, drugi skok je presudio, na tri razlike Drejper je uzeo loptu u napadu kada smo mogli da uđemo u još neizvjesniju završnicu", kazao je Radonjić.

Selektor košarkaša ističe da ostaje da se ekipa pripremi za naredna dva meča, “da pokuša da odigra dobro, i da eventualno slavi u oba susreta”.

"Sigurno da nije lako poslije dva poraza, psihologija tu igra svoju ulogu, a posebno nam ne ide naruku skraćivanje intervala odmora u odnosu na naše protivnike. Šta je tu je, daćemo sve od sebe da odigramo što bolje", kaže Radonjić.

Iako je, čini se, želja bila na višem nivou nego u prethodnom susretu sa BiH, Radonjić ističe da nema previše razloga da bude zadovoljan.

"Jednostavno, nema zadovoljstva u porazu, to zadovoljstvo ne može da postoji kad izgubite meč. Željeli smo da dobijemo, ušli smo motivisano, ali nije to jedini segment na koji može da se osloni da bi se dobio meč. Mora da se ispune i drugi uslovi, da se odigra kvalitetno protiv Hrvatske koja ima dobar sastav, sa dosta mogućnosti igre što je u određenim momentima više nego dobro pokazala".

Ipak, šansa još postoji.

"Mi smo odigrali meč protiv Makedonije i dobili ga u igri za koju se činilo da je slaba, da Makedonija nije neki protivnik, a ispostavilo se da smo napravili značajnu pobjedu posebno nakon dva velika rezultata makedonskog tima koji odlično igra na turniru. Nakon toga doživjeli smo za nas ipak neočekivan poraz od BiH, ali i poslije toga uslijedili su neki neočekivani rezultati. Nadam se da ćemo i mi protiv Grčke napraviti takav rezultat", zaključuje Radonjić.

Zuros: Samo pobjeda protiv Crne Gore

I pored razumljive ljtnje zbog poraza od Makedonije, teško je oteti se utisku o arogantnosti selektora Grčke Ilijasa Zurosa.

Nakon što je rekao da njegov tim ne može da ponovi tako lošu igru kao protiv Makedonije u naredna dva duela, protiv Crne Gore i Hrvatske, Zuros praktično nije htio da kaže ništa o današnjoj utakmici protiv naše reprezentacije.

"Šta očekujem? Samo pobjedu. I to u obje utakmice koje imamo do kraja. To je sve što želim da kažem, o taktici ću razgovarati sa igračima", bilo je sve što je „procijedio“ grčki selektor.

Bonus video: