Rukometašice iz Podgorice i makedonski navijači

"Nažalost, ne možemo da ostanemo da gledamo našu reprezentaciju protiv Hrvatske.Žao nam je, ali nadamo se da će Crna Gora svakako slaviti", kazala je Biljana Pavićević.
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2011. 08:58h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Utakmici Makedonija - Grčka prisustvovalo je i pet rukometašica i to iz Podgorice! Seniorska reprezentativka Biljana Pavićević, članica juniorske reprezentacije Tamara Stojanović, te Danijela Matanović, Andrea Klikovac i Ana Stojanović članice su makedonske ekipe Žito Prilep, koja je u subotu u blizini Alitusa, u prvom meču prvog kola Kupa kupova, igrala protiv litvanske Garliave i slavila sa tri gola razlike (22:19).

"Nažalost, ne možemo da ostanemo da gledamo našu reprezentaciju protiv Hrvatske. Hotel u kojem smo smještene je 30 kilometara od Alitusa, a ekipa se vraća odmah poslije meča Makedonije i Grčke. Žao nam je, ali nadamo se da će Crna Gora svakako slaviti", kazala je Biljana Pavićević.

Inače, sve naše igračice igraju u prvoj postavi makedonskog tima i upravo zbog njih klub ove sezone ima velike ambicije.

Edno ime imame...

Ako je iko zaslužio da prođe u drugi krug iz grupe C u kojoj je i naša reprezentacija, onda je to sigurno Makedonija. Vlado Ilijevski i drugovi su u svakom od tri meča do sada izgarali na parketu, ali razlog je sasvim drugi - fenomenalni navijači! Oko 400 njih doputovalo je u Alitus, neki su smješteni u hotelima, neki privatno, neki su došli kamp-kućicama... Ali svi jednako, dok ih grlo nosi bodre svoj tim, daju mu snagu i kada ide i kada kola krenu nizbrdo, oni su ti koji izvlače i više od 100 odsto od svojih ljubimaca.

Teško je ne naježiti se kada svira njihova himna a i pored ogromne buke koju prave upravo iznad novinarskih mjesta (bukvalno i u trenucima dok vaš izvještač kuca ove redove), zaista je dirljivo gledati kako se iskazuje ljubav prema svojoj zemlji.

I što je najvažnije, to se radi na pošten način, ne vrijeđajući nikoga. Pokazali su Makedonci to i u meču sa Grčkom - kada se intonirala himna njihovog velikog rivala, zemlje koja im uskraćuje pravo na ime, upućen je jedan jedini zvižduk i taj navijač odmah je prekoren od strane ostalih. Po završetku grčke himne, sa dijela tribine koji je kompletno bio u crvenoj i žutoj boji, prolomio se aplauz...

A onda je zagrmjelo: „Edno ime imame, vo duštata go nosime, za tebe život davame - Makedonijo!“

Galerija

Bonus video: