Jeretin: Bitno je da smo napravili taj prvi korak

"Nismo davali lake poene, ali sve je u drugom poluvremenu izgledalo bolje", kaže Jeretin.
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2011. 00:12h

Blistao je Vladimir Dašić, tokom čitavog meča niko mu ništa nije mogao. Pogađao je, hvatao lopte i u odbrani i u napadu, bio prevaga i u produžetku, i na kraju pored svog imena upisao 20 poena (tri trojke) i čak 16 skokova.

“Očekivali smo jak otpor Makedonije. Obje ekipe su nervozno ušle u meč, mi smo na poluvremenu imali čak 14 izgubljenih lopti. Pokušavali smo da se odlijepimo, ali nismo u tome uspijevali. Vodili smo u nekoliko navrata, čak i sa sedam razlike, ali to nas je „ponijelo“ i oni bi se sa dva laka koša ili trojkom vraćali. Izvukli su produžetak, ali mi smo tada odigrali iskusnije i zasluženo slavili. Najvažnije je da smo dobili i odmah se okrećemo meču sa Bosnom i Herecegovinom. Biće to takođe jaka utakmica, ovo je prvenstvo gdje svako svakoga može da dobije. Imamo dva sata duže da odmorimo od protivnika, vidjećemo šta će biti”, kaže Dašić.

U prvom poluvremenu on nam je „čuvao glavu“, u nastavku su osim njega dobre role imali i Boris Bakić (dva puta pogodio trojku iz dva šuta, a izborio i dva faula u napadu Ilijevskog i Mekejleba), Nikola Vučević, Vladimir Dragičević, Omar Kuk, Goran Jeretin...

“Kao što se i očekivalo, jače su čuvali Pekovića, udvajali su ga, pa su ostali morali da daju veći doprinos. Ali, siguran sam da će nam u narednim utakmicama Peković puno pomoći, jer je on naš najbolji igrač”, ističe Dašić.

Goran Jeretin je kazao da sa Makedonijom bila “bitna utakmica za nas”.

“Načinjen je taj prvi korak. Bila je prisutna nervoza i kod nas i kod njih, u prvom poluvremenu igrala se jaka odbrana, ali i zbog nekih loših šuteva završilo se rezultatom 30:25, što sve govori. Nismo davali lake poene, ali sve je u drugom poluvremenu izgledalo bolje. U završnicu smo ušli sa prednošću od pet poena, ali nismo uspjeli da je sačuvamo, nismo uspjeli da uhvatimo loptu pod našim košem i uslijedio je produžetak. Tada smo pokazali čvrdstinu i zasluženo slavili", kaže Jeretin.

Bosna i Hercegovina?

“Odmah se okrećemo tom susretu, u pitanju je takođe veoma važan meč. Razmišljamo samo o pobjedi jer bi nas ona sasvim približila drugoj fazi”, smatra Jeretin.

Sedam veoma važnih poena ubacio je Nikola Vučević, najmlađi igrač naše reprezentacije i potpuno zadovoljio. Djelovao je veoma zrelo, baš kao i na pres konferenciji gdje je obavljao i funkciju prevodioca, ali i kada je sumirao utiske sa prvog meča na šampionatu.

"Normalno je da bude malo grča, s obzirom na veliku želju i veliki značaj koji je za nas imala prva utakmica. Ali, tokom meča smo se opustili i pokazali koliko možemo. Jeste da smo imali dosta grešaka u napadu, loših dodavanja, loših šuteva, ali dobrom odbranom, a u produžetku i dobrim napadom, uspjeli smo da dobijemo i to je najvažnije", jasan je Nikola, koji je četvorku na dresu izabrao jer je i njegov otac Boro u slavnim danima sarajevske Bosne nosio isti broj.

Galerija

Bonus video: