Vučević: Pobjeda za samopouzdanje

"U slučaju da je dobijemo biće sve drugačije, imaćemo puno više sigurnosti u sebe za nastavak prvenstva, kaže Nikola Vučević.
60 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Aleksandar Vučković
Nikola Vučević, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 31.08.2011. 00:43h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Naša reprezentacija je juče odradila posljednji trening pred start šampionata u Litvaniji. Novi centar Budućnosti, do kraja lok-auta, Nikola Vučević kaže da je “prva utakmica veoma bitna za samopouzdanje”.

“U slučaju da je dobijemo biće sve drugačije, imaćemo puno više sigurnosti u sebe za nastavak prvenstva. Uz to, to je prva utakmica naše reprezentacije uopšte na nekom velikom takmičenju, pa je normalno da očekujemo pobjedu”, kaže Nikola Vučević.

Crna Gora je sa Makedonijom odigala dva kontrolna meča u pripremnom period, uz polovičan bilans.

“Mislim da i te utakmice dosta znače. Možda nisu u tom trenutku rezultatski nešto značile, ali važno je da smo ih bolje upoznali, da smo vidjeli koje stvari dobro rade, a koje su njihove mane. Ipak su nam ta dva meča dosta pomogla da ih lakše „skautiramo“ i da se pripremimo za današnji susret. Motiv nije problem, svi su željni igre, pogotovo nakon dugih priprema. Svi smo jedva čekali ovo prvenstvo i svi ćemo dati sve od sebe da startujemo pobjedom”, zaključio je Vučević.

Šćepanović: Korak po korak

Još prije 13 godina zablistao je na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj, u svojoj riznici ima zlato i sa tog takmičenja i sa Evropskog prvenstva u Turskoj. Jednostavno u pitanju je igrač koji zna kako se osvajaju titule - Vlado Šćepanović. Prevedeno na sadašnju situaciju, igrač koji zna šta je potrebno da bi se napravio dobar rezultat i čovjek koji se nikada nije libio da preuzme odgovornost na sebe.

“Imam određenu dozu iskustva i saznanja kako se igra na evropskim prvenstvima. Ovo je novi sistem takmičenja, jer učestvuju 24 selekcije i raspored je veoma težak, jer ćemo u šest dana odigrati pet mečeva, što će biti veoma naporno. Treba da idemo korak po korak, a svi osjećaju određenu dozu pritiska, koji treba da pretočimo u neku agresivnost na terenu i pozitivnu atmosferu i energiju, što će nam sigurno trebati u duelu protiv Makedonije. Mislim da su svi igrači, kao i stručni štab, svjesni da sada treba da dokažemo ono za šta smo se borili prethodne tri godine”, kaže Šćepanović.

Bonus video: