Ilijevski: Najvažnija utakmica na prvenstvu

“Sigurno da će i za nas i za Crnu Goru to biti možda i odlučujuća utakmica za ulazak u drugi krug i neke veće šanse na prvenstvu”,, kaže za „Vijesti“ plej Vlado Ilijevski.
55 pregleda 0 komentar(a)
Ilijevski, Foto: Aleksandar Vučković
Ilijevski, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 31.08.2011. 00:28h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

“Sigurno da će i za nas i za Crnu Goru to biti možda i odlučujuća utakmica za ulazak u drugi krug i neke veće šanse na prvenstvu”,, kaže za „Vijesti“ plejmejker i jedan od najboljih igrača Makedonije Vlado Ilijevski.

“Svi smo skoncentrisani i pripremljeni za tu prvu utakmicu, igrali smo dva puta do sada, jednom smo dobili mi, jednom oni, ali to ništa ne znači pred večerašnju utakmicu. Biće to sasvim nova priča, bez obzira na to što se znamo taktički i što igrači između sebe znaju ko, šta i koliko može. Čini mi se da će odlučivati nešto drugo, taj procenat više koji će neka ekipa izvući iz sebe. Ja se nadam da ćemo to biti mi”.

Koje su to dobre strane Crne Gore, a koje su one lošije na koje ćete vi „zaigrati“?

“Svi pričaju o Crnoj Gori kao ekipi koja je skoro kompletna, a kojoj fali možda samo jedan izraziti šuter. Slažem se, ali mislim da Crnogorci taj problem veoma dobro nadoknađuju igrom unutar reketa. Imaju vrhunske „četvorke“ i „petice“, i čini mi se da nam tu prijeti najveća opasnost. Probaćemo da to zaustavimo što je bolje moguće, da igramo našu igru i ne dozvolimo Crnoj Gori da ona nametne ritam, već da mi imamo kontrolu nad utakmicom”.

Kakve su šanse Makedonije uopšte na EP?

“Dosta toga zavisi i od dnevne forme i od toga koliko će koja ekipa imati problema sa povredama. Ipak je ovo prvenstvo malo drugačije, učestvuju 24 ekipe, svaka mora da odigra po pet mečeva već u prvom krugu. Mi smo malo hendikepirani zato što nemamo kvalitet kao većina ostalih reprezentacije koje imaju 12 dobrih i iskusnih košarkaša koji uglavnom nastupaju u evropskim klubovima. Kod nas je manje takvih igrača, pa pokušavamo srcem da to nadoknadimo. U svakom slučaju prva utakmica je mnogo bitna i rasplet će sigurno biti pozitivniji ako je dobijemo”, zaključuje Ilijevski.

Bonus video: