Biće teško, ali vjeruju u pobjedu

Mislim da imamo kvalitetniju ekipu i dužu klupu od njih, ali to treba dokazati i na terenu kako bi došli do pobjede - kaže Milko Bjelica
0 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: FIBAEUROPE.COM
Vladimir Mihailović, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 29.08.2011. 17:38h

Broje se sati do premijernog nastupa košarkaške reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Litvaniji!

Nakon što su došli u Alitus u ranim jutarnjim satima između nedjelje i ponedjeljka, “crveni” su danas odradili dvosatni trening na kome se pripremala taktika za duel sa Makedoncima.

I sjutra će naša selekcija odraditi dva treninga kako bi u srijedu u 14.30 sati po našem vremena maksimalno spremna izašla na megdan izabranicima Marina Dokuzovskog.

"S obzirom na to da je ovo prvo veliko takmičenje za našu državu, sigurno je da sa velikim nestrpljenjem iščekujemo prvu utakmicu. Odradili smo prvi trening nakon dolaska u Litvaniju i za sada sve ide kako treba, jer su svi igrači zdravi i treniraju dobro. Svi igrači će dati maksimum da dođemo do pobjede na startu prvenstva, ali to neće biti lako. Učinićemo sve da maksimalno spremni uđemo u taj duel i pokušati da se prikažemo u najboljem mogućem svjetlu", kaže bek Budućnosti Vladimir Mihailović.

Crna Gora i Makedonija su se sastale dva puta tokom pripremnog perioda.

U Ljubljani su “crveni” slavili (67:57), da bi se Makedonci revanširali pred svojim navijačima (79:74).

"Znamo se veoma dobro i između nas i Makedonije nema tajni. Moramo da damo maksimum u tom meču, jer bi nam pobjeda na startu šampionata, značila puno na planu samopouzdanja i svega što ide uz to", objasnio je Mihailović.

Sa nestrpljenjem okršaj sa Makedoncima očekuje i novi član Kahe laboral Milko Bjelica.

"Igrali smo dva puta protiv Makedonije u pripremnom periodu, jednom smo dobili, jednom izgubili. Mislim da imamo kvalitetniju ekipu i dužu klupu od njih, ali to treba dokazati i na terenu kako bi došli do pobjede. Najvažnije je da mi spremni uđemo u svaku utakmicu i da odigramo maksimalno borbeno protiv svih rivala"

Dvadesetsedmogodišnji košarkaš napominje da je ovo nagrada za sve ono kroz šta je reprezentacija prošla protekle tri godine.

"Prošli smo težak put kako bi izborili plasman na Evropsko prvenstvo i sigurno smo svjesni težine takmičenja koje nas očekuje. Međutim, mislim da je pritisak na strani onih selekcije koje su godinama učesnici velikih takmičenja, a mi treba da u svaku utakmicu uđemo bez opterećenja, što je možda i naš adut u Litvaniji", zaključio je Bjelica.

Poraz Makedonije od Njemačke

U posljednjoj kontrolnoj utakmici pred start Evropskog prvenstva, Makedonija je u Berlinu poražena od Njemačke 81:65.

Nakon što su u prvoj međusobnoj utakmici u petak “panceri” izvukli (70:68), sada nije bilo dileme.

Njemačka je krajem druge četvrtine napravila seriju 18:2 i povela 38:20, a pred sam odlazak na veliki odmor bilo je +20 (42:22).

U trećoj dionici ekipa Dirka Bauermana je u dva navrata vodila 27 razlike, nakon čega su iz igre izašli Kris Kaman i Dirk Novicki, pa su Makedonci ublažili poraz.

Kaman je meč završio sa 17 poena, 8 skokova i tri asistencije, Novicki sa 12 koševa i šest uhvaćenih lopti, dok je najefikasniji kod domaćina bio Filip Švetelm, koji je dao 19 poena (trojke 5-5).

Kod Makedonije Lester Bo Mekejleb je dao 24, a Predrag Samardžiski 12 koševa uz devet skokova.

Bonus video: