Peković: Jedva čekamo da počne

"Prva utakmica će nam biti veoma važna kako u rezultatskom smislu, tako i za moral ekipe i nadam se da ćemo je uspješno proći", kazao je Peković
268 pregleda 0 komentar(a)
Peković, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Peković, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 28.08.2011. 21:33h

Najbolji košarkaši Crne Gore u subotu su odigrali protiv Turske (poraz 74:72) posljednji kontrolni meč, jutros su odradili trening u Istanbulu, a onda spakovali stvari i preko Frankfurta otputovali za Litvaniju. „Crveni“ će imati tri dana da se adaptiraju na Alitus, gdje će igrati mečeve u grupi C, i da još malo dotjeraju stvari do srijede i meča sa Makedonijom.

Kapiten i najbolji igrač Crne Gore Nikola Peković je zbog lakše povrede propustio finale „Adidas kupa 2011“ protiv Turske, kao i subotnji duel sa istim rivalom. Selektor Dejan Radonjić nije ništa htio da rizikuje kako se povreda ne bi pogoršala.

"Odmarao sam nekoliko dana zbog lakše povrede i vidjelo se na posljednjem treningu, iako nije bio jakog intenziteta, da mi je mnogo bolje", otklonio je sve dileme Peković oko toga da li će biti spreman za duel sa start šampionata.

Iza naših košarkaša je skoro mjesec i po dana napornih priprema, a ostaje nada da će to biti dovoljno da se ostvare ambicije, prije svega plasman u drugi krug. Odigrano je i osam prijateljskih mečeva, što je prema mišljenju stručnog štaba savim dovoljno da se slože sve kockice u igri. Osim toga, svi ti kontrolni dueli bili su sa jakim rivalima, što je dodatni plus.

"Pet utakmica u pripremnom periodu smo izgubili, tri dobili. Ako se uzme u obzir turnir u Ljubljani i ova posljednja dva meč sa Turskom, može se slobodno reći da smo igrali sa evropskom elitom i možemo biti zadovoljni. Nismo izgubili nijedan meč sa velikom razlikom, sve je to bilo na loptu, dvije. Dobro smo radili i siguran sam da ćemo spremni dočekati start Evropskog prvenstva".

Kako se bliži početak takmičenja, tako raste i tenzija među igračima, jer je za većinu njih, tačnije osim Vlada Šćepanovića, prvo veliko takmičenje na kome će igrati.

"Učešće na Evropskom prvenstvu je veliki izazov za svakog, to je nešto za šta smo se borili prethodne tri godine, od B divizije preko klvalifikacije koje su kasnije proširenjem broja učesnika poništene. Među igračima je velika euforija, ali se nadam da ćemo to pretočiti u pozitivan naboj.

Sve misli igrača i stručnog štaba usmjerene su ka prvom rivalu Makedoniji. „Crveni“ su sa izabranicima Marina Dokuzovskog igrali na turnirima u Ljubljani i Skoplju i dobro se poznaju. Iznenađenje ne može biti.

"Prva utakmica će nam biti veoma važna kako u rezultatskom smislu, tako i za moral ekipe i nadam se da ćemo je uspješno proći", zaključio je Peković.

Bonus video: