Golubović i Šehović ne putuju u Litvaniju

Reprezentacija u nedjelju u 17 sati i 50 minuta po lokalnom vremenu iz Istanbula putuje u Frankurt, odakle će za Viljnus,
55 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Golubović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Golubović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.08.2011. 14:42h

Selektor seniorske košarkaške reprezentacije Dejan Radonjić danas je, nakon posljednjeg kontrolnog meča sa Turskom, odredio konačan spisak igrača koji će nastupiti predstojećem Evropskom prvenstvu - u Litvaniju neće putovati centar Vladimir Golubović i bek Suad Šehović. „Stručni štab je poslije utakmice sa Turskom organizovao sastanak sa svim igračima i saopštio odluku koju nije bilo lako donijeti - da u Litvaniju neće putovati Vladimir Golubović i Suad Šehović. S obzirom na kvalitet i ponašanje ova dva reprezentativca, nije bilo lako saopštiti im da ne putuju u Litvaniju. Međutim, formacijski u Litvaniju mora da putuje pet centara i sedam igrača na bekovskim pozicijama“.

„Uz sve pohvale koje zaslužuju, Košarkaški savez Crne Gore zahvaljuje se Goluboviću i Šehoviću na njihovom ljudskom i sportskom ponašanju. FIBA Evropa je iz dana u dan mjenjala pravila vezano za broj igrača koji mogu da budu u sastavu i na kraju dvojica su morala da otpadnu sa spiska“, kazao je direktor reprezentacije Danilo Mitrović.

Na Evropsko prvenstvo putuje sljedećih 12 igrača: Goran Jeretin (Lokomotiv Kuban), Vladimir Mihailović (Budućnost), Omar Kuk (Armani Džins), Boris Bakić (Crvena zvezda), Vlado Šćepanović (Panelionios), Vladimir Dašić (Lotomatika), Miloš Borisov (Teramo), Milko Bjelica (Kaha Laboral), Vladimir Dragičević (Spartak St. Peterburg), Nikola Vučević (Budućnost), Nikola Peković (Partizan) i Slavko Vraneš (Uniks).

Reprezentacija u nedjelju u 17.50 časova po lokalnom vremenu iz Istanbula putuje u Frankurt, odakle će za Viljnus, gdje bi trebalo da doputuje u nešto prije ponoći, nakon čega će autobusom nastaviti za Alitus, gdje se igraju utakmice grupe C.

Crna Gora prvi meč igra 31. avgusta protiv Makedonije.

Bonus video: