Duško Ivanović: Ovo je šansa da Budućnost od ozbiljnog postane veliki klub

“Žao mi je što nisam gledao utakmicu, bio sam u putu, ali su mi stalno javljali rezultat, tako da sam bio u toku. Nisam vidio finalnu seriju, ali sam gledao Budućnost tokom cijele sezone. Dolaskom Dragana Bokana, Budućnost postala ozbiljan klub i bilo je samo pitanje kada će postići ovakav rezultat”, kazao je Ivanović
212 pregleda 11 komentar(a)
Duško Ivanović, Foto: REUTERS
Duško Ivanović, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.04.2018. 14:58h

Duško Ivanović, legenda Budućnosti i crnogorske košarke, čovjek čija je generacija krajem 80-ih godina prošlog vijeka, pokrenula košarkašku revoluciju u tadašnjem Titogradu, nije iznenađen najvećim uspjehom u istoriji kluba, osvajanjem ABA lige.

Ivanović je uspjeh "plavih" proslavio daleko od Podgorice - u Barseloni.

Nekada veliki igrač, a sada veliki trener, u razgovoru za Televiziju Vijesti, smatra da je sada pravi trenutak da se Budućnost ustali u evropskoj eliti.

“Žao mi je što nisam gledao utakmicu, bio sam u putu, ali su mi stalno javljali rezultat, tako da sam bio u toku. Nisam vidio finalnu seriju, ali sam gledao Budućnost tokom cijele sezone. Dolaskom Dragana Bokana, Budućnost postala ozbiljan klub i bilo je samo pitanje kada će postići ovakav rezultat”, kazao je Ivanović.

Ivanović u velikom uspjehu “plavih” posebno ističe poteze prilkom izbora igrača, ulogu kolege Džikića, ali i spoljnih igrača Nemanje Gordića i Nikole Ivanovića.

“Budućnost je imala lidere Gordića i Ivanovića, ali svi su dali doprinos. Ovo je zaslužena titula, Budućnosti niko ništa nije poklonio. Naravno, i uloga kolege Džikića bila je ogromna, pokazao je da je veliki trener”, kazao je Ivanović.

Ivanović kaže da bez hemije, timskog duha, nema ni rezultata. To se, kaže, potvrdilo na primjeru Budućnosti.

“Svi veliki rezultati se postižu timskom igrom i energijom. Iz timske igre uvijek izađu jedan ili dva igrača, koji su lideri. Budućnost je sve to ispunila. Igrala je timski, ali se znalo svako mjesto i uloga svakog igrača”, rekao je Ivanović.

Slijedi još veći izazov, sportski, organizacioni, finansijski – Evroliga.

“Budućnost je i ranije igrala Evroligu, dolazio sam sa Taukeramikom u Podgoricu. Mislim da je ovo pravi momenat da Budućnost napravi korak naprijed i da od ozbiljnog postane veliki klub, da ispuni sve uslove da bi mogla da se takmiči u Evroligi. Mislim da je ovo trenutak da Budućnost napravi tim koji neće igrati Evroligu samo jedne sezone, već da postoji kontinuitet”, kazao je Ivanović.

Budućnost, kaže Ivanović, ima šansu da u narednim godinama dominira u regionu.

“To samo zavisi od kluba. Ima bazu u igračima koji su sada u timu. Sada je potrebna nadogradnja, da se napravi selekcija. Budućnost ima sve, samo je pitanje kakvi će koraci da se naprave”, kazao je Ivanović.

Bonus video: