Montenegro treći u Splitu

Na kraju, zbog za koš slabije koš razlike osvojile su drugo mjesto u grupi i nijesu uspjele da se plasiraju u finale, u kojem su se našle dvije splitske ekipe.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2011. 10:32h

Pobjeda i poraz za ukupno treće mjesto, bilans je ženskog košarkaškog kluba veteranki Montenegro na međunarodnom turniru u Splitu, u konkurenciji šest ekipa sa prostora Ex Yu prostora.

Montenegro je u grupi B poražena od domaće Split vještica 33:31, dok su u drugom meču crnogorske veteranke bile bolje od Novog Sada 35:28.

Na kraju, zbog za koš slabije koš razlike osvojile su drugo mjesto u grupi i nijesu uspjele da se plasiraju u finale, u kojem su se našle dvije splitske ekipe.

"Mogle smo dobiti i Splićanke, jer su dosta vremena vodile. Na utakmicama je bilo malo koševa, jer se igralo 4x7minuta, a vrijeme se nije zaustavljalo, što znači oko 3,5 minuta po četvrtini. Mi smo zadovoljne, s obzirom da nam je ovo prvi međunarodni turnir. Bilo je fantastično druženje, organizacija odlična. Sve u svemu, jedno predivno iskustvo, posebno što smo imale priliku da se sretnemo sa legendom svjetske košarke Marijom Veger, sada trenerom Novasađanki, koja nam je pričala u svom danas, nažalost, bijednom životu".

"Bilo je bolno slušati na šta je spala jedna košarkaška legenda. Ali, to je standardna priča koja se dešava mnogim bivših i proslavljenih sportista", kaže Maja (Dujović) Petričević, kojojo je na turniru u Splitu napuklo rebro, kada je na nju pao centar Splita sa 136 kilograma...

Pored predsjednice kluba Boženke (Ražnatović) Nikolić i trenera Snežane Popović, u Splitu je nastupilo i 10 igračica ovog kluba – Snežana (Janković) Šofranac, Vesna (Micevska) Radičević, Tanja (Kojičić) Radonjić, Ljiljana (Radević) Vukčević, Maja (Dujović) Petričević, Jelena-Lela Bauković, Snežana-Cica Prelević, Ana (Ćaćić) Vukčević, Andrijana Radoman i Maja Milošević.

Montenegro će u subotu nastupiti na turniru u Tivtu, a u oktobru će učestvovati u Sarajevu.

"U planu imamo da na proljeće organizujemo jedno slično okupljanje u Podgorici. Igor Popović iz Košarkaškog saveza Crne Gore nam je dao tu ideju, pa bismo mogli uz naše veterane i pomoć KSCG vjerovatno to i napraviti", dodala je Maja Petričević.

Bonus video: