Ratko Varda rekao zašto ne igra na EP u Litvaniji

Ako treba da pijem kafu sa selektorom da bih se uklopio u sistem, kao što to rade pojedinci, onda je najbolje što se ovako završilo", rekao je Varda za Sportski avaz
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2011. 10:38h

Selektor Bosne i Hercegovine, rivala Crne Gore u grupi na Evropskom prvenstvu, Sabit Hadžić je prije desetak dana sa spiska reprezentacije precrtao Ratka Vardu i tu odluku obrazložio time da iskusni centar nije dovoljno spreman da isprati sve taktičke zamisli.

Sada se oglasio i sam košarkaš i otkrio da taj razlog nema veze sa istinom.

"Poslije turnira u Ljubljani pitao sam selektora koji je sistem naše igre, jer mi to nije bilo jasno ni nakon tri meča koja smo odigrali, a odgovor je bio: "Sistem je onaj koji ja kažem da je". Tada je uslijedilo ono smiješno objašnjenje da nisam fizički spreman, što apsolutno nije tačno, a najgore je to što je kao objašnjenje naveo da se ne uklapam u njegov sistem. Ako treba da pijem kafu sa selektorom da bih se uklopio u sistem, kao što to rade pojedinci, onda je najbolje što se ovako završilo. Meni ne treba reprezentacija da se preko nje prodajem", rekao je Varda za Sportski avaz.

Zbog reprezentacije mu je propao prelazak u Uniks iz Kazanja. Sada je član Olimpije.

"Prije okupljanja sam razgovarao sa selektorom i zamolio ga da propustim Evropsko prvenstvo, dijelom zbog toga što je to Uniks tražio od mene. No, onda me je Hadžić uvjerio kako treba da igram u Litvaniji, kako ćemo Mirza Teletović i ja da činimo dvojac pod košem. Tako da na kraju nisam završio u Uniksu i došao sam na pripreme", kazao je Varda.

Bonus video: