Suad Šehović potpisao za Budiveljnik

Ono što mi najviše prija je to što je na mom dolasku najviše insistirao trener Zvezdan Mitrović - istakao Šehović za "Vijesti"
69 pregleda 0 komentar(a)
BUDIVELJNIK_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
BUDIVELJNIK_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 23.08.2011. 06:16h

Dvadesetčetvorogodišnji reprezentativac Crne Gore Suad Šehović naredne sezone igraće za ekipu Budiveljnika, šampiona Ukrajine.

Ugovor je potpisan na godinu, a na transferu je najviše insistirao Zvezdan Mitrović, trener Ukrajinaca, koji je imao priliku da se uvjeri u kvalitete Šehovića prilikom nastupa B reprezentacije Crne Gore na turniru u Kini (Mitrović bio selektor).

- Dobio sam ponudu prije pet dana, nisam mnogo razmišljao i potpisao sam ugovor na godinu. Zbog određenih razloga Budiveljnik je odustao od kvalifikacija za Evroligu, ali igra jaku VTB i ukrajinsku ligu. Ono što mi najviše prija je to što je na mom dolasku najviše insistirao trener Zvezdan Mitrović. Zadovoljan sam novim klubom, ispred mene je novi izazov, a tokom utakmica sa B reprezentacijom u Kini i priprema sa A selekcijom pokazao sam da je teška povreda koju sam imao prošlost - istakao je za “Vijesti” Šehović.

Ni Mitrović nije krio zadovoljstvo dolaskom rođenog Bjelopoljca.

- Prošle sezone bio je član evroligaša Olimpije i ozbiljna povreda zbog koje je pauzirao šest mjeseci spriječila ga je da pokaže nivo koji ima. Ipak, bio je sa mnom u Kini u reprezentaciji Crne Gore, gdje je na šest utakmica pokazao dobar nivo igre i dokazao da je maksimalno spreman nakon povrede. Takođe, Šehović se bori za mjesto među 12 igrača koji će igrati za Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. To je na neki način loše za nas u smislu priprema za predstojeću sezonu, ali smo bar dobili igrača sa iskustvom igranja na turniru najvišeg ranga. Šehović ima dobar šut, igra dobru odbranu, što je za mene najvažnije, Pokriva pozicije dva i tri i fizički je veoma jak - rekao je Mitrović za zvanični sajt Budiveljnika.

Šehović je za Bosnu iz Sarajeva igrao od 2005. do 2010. godine.

Na početku priprema za prošlu sezonu sa ljubljanskom Olimpijom doživio je povredu ligamenata koljena zbog koje je, nakon operacije, pauzirao do aprila ove godine.

Nakon toga došlo je do raskida saradnje, a sezonu je završio u dresu Bosne. Standardni je reprezentativac Crne Gore.

Bonus video: