Šćepanović: Jedva čekamo start Evropskog prvenstva

"Mislim da smo se dobro spremili, a sigurno će to biti još bolje kada počne prvenstvo", kazao je Šćepanović.
0 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Vlado Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.08.2011. 17:38h

Koliko su podigli formu i otklonili nedostatke iz igre sa turnira u Ljubljani, biće jasnije nakon turnira “Trofej Makedonije”, koji se u petak i subotu održava u Skoplju. Rivali “crvenih” biće Makedonija i Novi Zeland.

Izabranici selektora Dejana Radonjića proteklih sedam dana trenirali u Baru, a u taboru naše reprezentacije ističu da su ispunili planirano.

"Kratak boravak i pripreme u Baru iskoristili smo da otklonimo greške koje smo imali u igri na turniru u Ljubljani. Pokušali smo da podignemo nivo igre, a dvije provjere koje ćemo imati u Skoplju, pokazaće da li smo uspjeli u tome. Utakmice protiv Makedonije i Novog Zelanda sigurno će dobro doći i značiće puno na planu podizanja forme i dodatnom uigravanju kako bi što spremniji dočekali početak prvenstva", kaže bek Vlado Šćepanović.

U dosadašnjem toku priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji Peković i drugovi su odigrali tri meča, na turniru u Ljubljani, ostvarivši pobjedu (Makedonija) i dva poraza (Hrvatska, Slovenija). Do odlaska u Litvaniju, naša reprezentacija će učestvovati na turniru u Istanbulu i odigrati kontrolnu utakmicu protiv Turske.

"Svi jedva čekamo početak Evropskog prvenstva, vjerujemo u sebe i puni smo samopouzdanja. Mislim da smo se dobro spremili, a sigurno će to biti još bolje kada počne prvenstvo. Iako smo još u pripremnom periodu, razmišljamo o protivnicima na Eurobasketu, prije svih na Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu, protiv kojih ćemo igrati na startu. Imamo još vremena da se spremimo i nadam se da ćemo dostići željeni nivo forme kada bude najpotrebnije. Prvi cilj je plasman u drugu fazu, a to sigurno neće biti lako, jer su ekipe ujednačenog kvaliteta, ali mislim da imamo kvalitet da prođemo među 12 najboljih", zaključio je Šćepanović.

Na turnir u Skoplju otputovalo je 14 igrača - Goran Jeretin, Vladimir Mihailović, Boris Bakić, Vlado Šćepanović, Vladimir Dašić, Miloš Borisov, Milko Bjelica, Vladimir Dragičević, Nikola Vučević, Nikola Peković, Slavko Vraneš, Vladimir Golubović, Suad Šehović i Omar Kuk.

''Crveni'' sjutra veče (21 čas) igraju Makedonije, a u subotu, u istom terminu, protivnik je Novi Zeland.

Bonus video: