Košarkašku reprezentaciju BiH napustio i Hodžić

Pokušali smo da ga dobijemo na telefon, ali bez uspjeha. Ne znamo zbog čega se odlučio na ovakav korak”, kaže Harun Mahmutović, generalni sekretar KSBiH
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2011. 12:51h

Posle Ratka Varde, košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja se priprema za Evropsko prvenstvo, na kojem će igrati u grupi sa Crnom Gorom, napustio je i drugi centar, Adnan Hodžić.

Nakon povratka sa turnira iz Italije, krilni centar se priključio pripremama njemačkog Tibingena. Razloge ovakve odluke ne zna ni Harun Mahmutović, generalni sekretar KSBiH.

“Nakon povrataka sa turnira, igrači su dobili dva slobodna dana. Od tog momenta Hodžić se ne javlja. Pokušali smo da ga dobijemo na telefon, ali bez uspjeha. Ne znamo zbog čega se odlučio na ovakav korak”.

Prema nekim informacijama, klub za koji je Hodžić potpisao ga je kontaktirao i rekao mu da mora hitno da se pojavi na okupljanju.

Iako je do Eurobasketa ostalo manje od dvije sedmice, selektor Sabit Hadžić nakon odlaska Varde i Hodžića će vjerovatno morati da naknadno pozove još jednog košarkaša.

Hodžić je 22-godišnji krilni centar, visok 203 centimetra. Studirao je na univerzitetu Lipskomb u Nešvilu, a u sezoni 2009/2010. je imao najbolji procenat šuta iz igre u NCAA ligi - čak 60,4 odsto.

Prvi profesionalni ugovor je potpisao 13. jula sa Tibigenom, na jednu godinu.

Bonus video: