Jeretin: Jači smo na centarskim pozicijama

"Mislim da je turnir u Ljubljani pokazao dosta toga, i kada su u pitanju prednosti, ali i mane ove ekipe. Boravak u Baru iskoristili smo za otklanjanje tih nedostataka“, kaže Jeretin.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2011. 18:12h

Već šest dana Bar je baza najboljih crnogorskih košarkaša, koji rade na podizanju forme i na otklanjanju nedostataka uočenih na turniru u Ljubljani (peto mjesto, uz poraze od Hrvatske i Slovenije, te pobjedu protiv Makedonije), i polako slažu kockice na predstojeće Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Izabranici Dejana Radonjića u Baru ostaju do četvrtka, kada putuju u Skoplje, gdje će u petak i subotu, odigrati kontrolne utakmice protiv Makedonije, odnosno Novog Zelanda. Bilo je planirano da se naša reprezentacija u Skoplju sastane i sa Bugarskom, ali su Bugari u posljednjem trenutku odustali od turnira.

“Svakodnevno smo radili na poboljšanju svih segmenata igre, pogotovo onih koje smo evidentirali kao slabiji dio, ali i na poboljšanju onoga što je bilo dobro u Ljubljani. Odradili smo veoma dobro ciklus u Baru i za dva dana nas očekuje put u Skoplje, gdje ćemo odigrati dva kontrolna meča”, kaže selektor Dejan Radonjić.

S obzirom da je Makedonija prvi rival na EP (31. avgusta), Crna Gora će, tako, u tri nedjelje tri puta odmjeriti snage sa sa Makedoncima, što je dosta neuobičajena stvar…

“Iako nije bilo planirano da igramo protiv Makedonije, organizator nas je obavijestio da je Bugarska otkazala nastup, pa ćemo morati da igramo sa domaćinom. Sigurno da ta vijest nije primljena sa oduševljenjem, ali moramo da iskoristimo dva dana boravka u Skoplju na pravi način, a Makedonci će u odnosu na turnir u Ljubljani, biti jači za Ilijevskog i Gečevskog, dodaje Radonjić.

Prema riječima Gorana Jeretina, jednog od najiskusnijh, u našoj reprezentaciji su svjesni vrlina i mana i da će spoljna linija biti na iskušenju u Litvaniji, te da je Crna Gora jača ispod koša…

„Rekao bih da je to, možda, neka slaba tačka u timu. Pored nekih visokih igrača koji su dominantni, sigurno je da će taktika drugih ekipa biti da se odbrana što više „skuplja“ na njih, tako da će u nekim trenucima odlučujuće biti da se pogodi sa vanjskih pozicija, čime bismo pomogli i samim centrima da odigraju i realizuju prednost ispod koševa. Radili smo i na tome, mislim da tu ima i dosta mladih momaka koji su željni dokazivanja, i da će i oni pokazati svoje pravo lice“, kaže Jeretin.

Jeretin ističe da ima još dovoljno vremena do početka EP da se isprave nedostaci, i nada se samo da će ekipu zdravlje poslužiti.

„Mislim da su svi zadovoljni kako se radi i odnosom svih igrača prema reprezentaciji, a nadam se da ćemo dostići željenu formu i spremni otputovati na Evropsko prvenstvo. Mislim da je turnir u Ljubljani pokazao dosta toga, i kada su u pitanju prednosti, ali i mane ove ekipe. Boravak u Baru iskoristili smo za otklanjanje tih nedostataka, kroz gledanje kaseta detaljno smo analizirali našu igru i vidjeli neke segmente koji mogu da budu bolji. Naporno smo radili u Baru, a tako će biti i u naredna dva dana do odlaska u Skoplje“, dodao je Jeretin.

Zbog stomačnih problema danas nije trenirao Vladimir Dašić. Na treningu nije bilo ni Omara Kuka koji ima obaveznu proceduru sa papirologijom, dok je Milko Bjelica od stručnog štaba dobio zeleno svijetlo da otputuje u Španiju na potpisivanje ugovora sa Kahom Laboral.

Reprezentacija u četvrtak iz Tivta preko Beograda, putuje u Skoplje.

Crna Gora će u petak (21 sat) igrati protiv domaćina Makedonije, a u subotu, u istom terminu, rival će biti Novi Zeland.

Bonus video: