Krstović: Došao sam u veliki klub

"Trudiću se da svojim iskustvom pomognem da se afirmišu mlađi igrači, da se ostvare ambicije kluba i da opravdam očekivanja”, kazao je na današnjem predstavljanju Bojan Krstović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2011. 13:32h

“Budućnost je veliki klub, igra Evropu i NLB ligu, zato sam i došao u Podgoricu. Dosta uticaja na moj dolazak ima i to što je trener Dejan Radonjić. Trudiću se da svojim iskustvom pomognem da se afirmišu mlađi igrači, da se ostvare ambicije kluba i da opravdam očekivanja”, kazao je na današnjem predstavljanju Bojan Krstović, posljednje pojačanje Košarkaškog kluba Budućnost.

Krstović, dojučerašnji bek Hemofarma, potpisao je dvogodišnji ugovor, koji je u ime kluba parafirao izvršni direktor Slavko Radulović.

“Bojan Krstović je iskusan igrač. Znamo koga smo doveli, on je tip igrača koji nam je bio potreban na spoljnoj poziciji. Njegovi igrački kvaliteti su nam poznati, a provjerili smo i druge kvalitete na koje mi obraćamo pažnju. Zato smo ga i doveli. Od njega očekujemo dobre igre i nadam se da smo njegovim dolaskom napravili dobar posao”, kazao je Gavrilo Pajović, sportski direktor Podgoričana.

Krstović je karijeru počeo u Borcu iz Čačka, čiji dres je nosio dvije sezone. Od 2003. do 2008. godine branio je boje FMP-a, a posljednje tri sezone sa velikim uspjehom igrao je za Hemofarm. Sa "panterima" je 2004. godine osvojio regionalnu ligu.

Protekle sezone u NLB ligi odigrao je svih 26 mečeva za "farmaceute", sa prosječnim učinkom od 9,8 poena, 3,3 skoka, 2,5 asistencija i 0,9 ukradenih lopti po meču.

On je peto pojačanje Budućnosti u ovom prelaznom roku. Prije njega stigli su Čedomir Vitkovac (Igokea), Milivoje Božović (Hemofarm), Nikola Ivanović i Nemanja Radović (obojica iz Mornara).

Kako su “Vijesti” već objavile, samo detalji dijele Nikolu Vučevića, centra reprezentacije Crne Gore i Filadelfije, dijele od dolaska u Budućnost. Predsjednik Budućnosti Dragan Bokan prije dva dana je za “Vijesti” kazao da “razgovori idu u pozitivnom smjeru i da se može slobodno reći da smo završili 99 odsto posla oko njegovog dolaska u Budućnost”.

“Ostalo je samo da nađemo osiguravajuću kuću iz inostranstva koja će platiti obeštećenje koje je potrebno Filadelfiji. Očekujem da ćemo i taj posao okončati početkom sljedeće nedjelje i da će Vučević potpisati ugovor, a biće naš član do završetka lok-auta u NBA ligi”, kazao je Bokan.

Sportski direktor Gavrilo Pajović potvrdio je da postoji interesovanje kluba za Vučevića.

“Ima tu još nekih detalja, nedoumica šta i kako, ali mislim da postoji mogućnost da Vučević zaigra u dresu Budućnosti. Nama, vjerujem i Vučeviću, bi imponovalo da bude naš član. U svakom slučaju, javnost će biti blagovremeno obaviještena o svemu”, kazao je Pajović.

Amerikanac za poziciju pleja

Sportski direktor Budućnosti je kazao da je prioritet kluba da popuni pozicije broj “jedan” i “pet”.

“Što se plejmejkera tiče, dosta imena je u opticaju. Šef stručnog štaba Radonjić, njegovi saradnici i ja svakodnevno dobijemo brojne mejlove od igrača, što evropskih, što američkih, ali i Amerikanaca sa američkim iskustvom. Gledamo da nađemo najbolje rješenje, jer je to osjetljiva pozicija u timu, posebno zbog naše mlade ekipe. Narednih dana ćemo pokušati da nađemo najbolje rješenje”, kaže Pajović.

Pajović ističe da je prvi cilj bio da se pronađe plej sa “naših prostora”, ali da to nije uspjelo.

“Zbog lok-auta, slobodno je dosta američkih igrača. Međutim, mi bismo, možda, prije gledali da dovedemo nekog ko ima iskustva igranja u Evropi, kome ne bi trebao period prilagođavanja. U tom pravcu su i naša razmišljanja, imamo dva-tri igrača koji su predmet našeg interesovanja, kontaktiramo njihove menadžere i prijatelje koji bodro poznaju NBA i NCAA košarku. Ništa ne prepuštamo slučaju, posebno što odavno nijesmo imali dobrog Amerikanca kod nas. Ne bih o imenima, jer nemamo ništa konkretno, ali moramo što prije to završavati kako bismo krajem mjeseca, kd počnu pripremne utakmice, imali kompletiran tim, istina bez selektora i reprezentativaca”, dodao je Pajović, koji je istakao da ekipa ima idealne uslove rada u Baru, počev od “ljubaznog osoblja hotela “Sidro”, te dvorane “Topolica” i gradskog stadiona”.

Galerija

Bonus video: