Miloš Borisov u Teramu

"Borisova smo jurili od početka ljeta, a u njegove kvalitete sam se uvjerio na međunarodnom turniru u Ljubljani“, kazao je Alesandro Ramalji, trener Terama
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2011. 12:33h

Nakon 11 godina u Hemofarmu, Miloš Borisov napušta Vršac i seli u Italiju - crnogorski reprezentativac je potpisao jednogodišnji ugovor sa prvoligašem Teramom.

„Borisova smo pratili od početka ljeta, a u njegove kvalitete sam se uvjerio na međunarodnom turniru u Ljubljani. Radi se o igraču koji može da donese ravnotežu svim linijama tima, i ima dobar šut za tri poena. Ima sve prave karakteristike da se na najbolji način uklopi u ekipu“, kazao je Alesandro Ramalji, trener Terama.

Borisov je ponikao u Hemofarmovoj školi košarke i igrač je sa najdužim stažom u timu iz Vršca. Za prvi tim Hemofarma registrovan je 2005. godine, kada je klub osvojio jedini trofej u svojoj istoriji – Jadransku ligu. Sljedeće sezone je bio na pozajmici u OKK Beograd.

Borisov je po završetku protekle sezone zatražio je i dobio od uprave Hemofarma sporazumni rakid saradnje. S obzirom da Vrščani naredne sezone neće igrati nijedno evropsko takmičenje nakon osam godina, 25-godišnji Bjelopoljac je bio željan novih izazova. Za njegove usluge bili su zainteresovani i članovi NLB lige, Olimpija i Radniički iz Kragujevca.

“Skoro je sigurno da će Borisov biti sa reprezentacijom Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, što znači da će nam se priključiti krajem septembra. U svakom slučaju, zadovoljan sam jer smo njegovim dolaskom ispunili naš cilj”, dodao je Ramalji.

Protekle sezone u NLB ligi naš reprezentativac je prosječno bilježio 8,3 poena, uz 4,1 skok i 1,2 asistencije.

U šampionatu Srbije, gdje je Hemofarm igrao finale protiv Partizana, davao je 3,7 koša i imao 2,3 skoka po meču.

Najzad, u Evrokupu je prosječno postizao 8,4 koša, imao 5,2 uhvaćene lopte i 1,3 uspješna dodavanja po meču.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Borisov je u dresu reprezentacije imao prosječno 5,4 poena i 5,1 skok.

Bonus video: