NBA

Lebron Džejms još vjeruje da će sezona početi na vrijeme

"Vjerujem da ćemo ipak igrati, nadam se da će dogovor ipak biti postignut", kazao je igrač Majamija koji se trenutno nalazi na Tajvanu.
0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Beta AP
Lebron Džejms, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.08.2011. 10:04h

Jedan od najplaćenijih NBA košarkaša Lebron Džejms rekao je danas da se nada da će predstavnici lige, klubova i igrača ipak postići dogovor oko visina plata kako bi se izbjegao "lok-aut" i odlaganje početka sezone.

"U ovom trenutku radim kao da će sezona u NBA ligi da počne na vrijeme. Vjerujem da ćemo ipak igrati, nadam se da će dogovor ipak biti postignut", kazao je igrač Majamija koji se trenutno nalazi na Tajvanu.

Početkom jula predstavnici lige i igrača objavili su da nema dogovora i da će sezona, u najboljem slučaju, početi sa zakašenjenjem.

Pregovori su ipak nastavljeni, ali pomaka nema. Dvije strane se ne slažu oko maksimalnih visina godišnjih plata, kao ni oko raspodjele novca koje klubovi dobijaju od prodaje TV i marketinških prava.

U NBA ligi je već došlo do "lok-auta" u sezoni 1998/1999, koja je na kraju počela u februaru 1999. i igrala se u "skraćenom" formatu.

Tada, kao i ovog ljeta, veliki broj igrača iz NBA lige pronašao je angažmane u Evropi dok je trajao "lok-aut".