Ima još mjesta za napredak

Moramo da podignemo taktički nivo, kao i fizičku spremu pojedinih igrača - rekao selektor Dejan Radonjić
0 komentar(a)
Milko Bjelica, Foto: Www.kzs.si
Milko Bjelica, Foto: Www.kzs.si
Ažurirano: 10.08.2011. 16:54h

Turnir šest bivših jugoslovenskih republika u Ljubljani, košarkaši Crne Gore okončali su sa pobjedom i dva poraza.

Kada se ima na umu da je samo dan pred start turnira naša selekcija okončala najvažniji dio priprema, onda je ostvareni rezultat zadovoljavajući.

Stručni štab je, prije svega, htio da provjeri šta je urađeno na Zlatiboru i na koje stvari treba da se fokusira rad do polaska za Litvaniju.

- Prije turnira u Ljubljani bili smo na bazičnim pripremama, koje smo odradili onako kako smo i priželjkivali. Bez utakmica smo otišli za Sloveniju, sa samo jednim danom razlike pred prvi meč. Bili smo u grupi koja je mnogo kvalitetnija i može se reći da su protivnici bili jači za ovu fazu nego što je trebalo da bude - kaže Dejan Radonjić, selektor Crne Gore.

Ako se izuzme duel sa Hrvatskom, protiv Slovenije i posebno Makedonije, bilo je perioda sjajne igre. To je dokaz da “crveni” imaju još mogućnosti za napredak, ali i dovoljno vremena da slože kockice.

- Bilo je perioda igre sa kojima moramo da budemo zadovoljni i koje moramo da produžimo, a bilo je nekih na koje treba da obratimo pažnju kako bismo ih eliminisali. Imamo dva dana pauze, a potom nastavljamo sa radom u Baru, nakon čega nas očekuju novi mečevi kako bismo u optimalnoj formi dočekali put u na Evropsko prvenstvo.

Radonjiću je jasno na čemu treba da se poradi do 28. avgusta i puta za Alitus.

- Moramo da podignemo taktički nivo, kao i fizičku spremu pojedinih igrača. Omar Kuk je došao dva dana pred put u Ljubljanu, a nastojaćemo u narednom periodu da formu podignemo na viši nivo, što nam u ovom trenutku nije bilo primarno. Razmišljali smo u nekom drugom pravcu i na tome ćemo bazirati rad do polaska za Litvaniju - istakao je Radonjić.

Bek Budućnosti Vladimir Mihailović dobio je šansu u meču sa Slovenijom.

- Možemo reći da je forma išla uzlaznom putanjom, a vidjelo se da naša igra može još mnogo da napreduje. Slijedi period rada u Baru, a potom turniri u Makedoniji i Turskoj, što je sasvim dovoljno vremena da dođemo do željene igre pred Evropsko prvenstvo, na kome ćemo se maksimalno boriti na svakoj utakmici - zaključio je Mihailović.

Reprezentativci će u Baru trenirati do 18. avgusta, a potom slijedi turnir u Skoplju na kome će pored domaćina učestvovati Novi Zeland.

Do polaska za Litvaniju, u planu je turnir u Istanbulu (24. do 26. avgust) u konkurenciji Turske, BiH i Bugarske.

Kontrolni meč sa Turskom igra se 27. avgusta, a dan kasnije ekspedicija “crvenih” leti za bivšu sovjetsku republiku.

Možemo biti zadovoljni

Milko Bjelica nije, što je sasvim razumljivo, bio u formi na turniru u Ljubljani, nije prikazao ni djelić onoga što može.

Prema njegovim riječima nema mjesta za nezadovoljstvo i pored dva poraza.

- Ne gledajući rezultat i peto mjesto koje smo zauzeli, igrali smo iz utakmice u utakmicu sve bolje i podigli nivo igre, što je i bio cilj turnira. Da smo bili u drugoj grupi, koja je bila lakše, mislim da bi rezultat bio mnogo bolji. Možemo biti zadovoljni i sada nastavljamo pripreme da što spremnije dočekamo nastup na Evropskom prvenstvu. Znamo put kojim treba da idemo u narednom periodu. Pokušaćemo iz utakmice do utakmice da izađemo sve bolji, da se ekipa što bolje uigra i da sve prođe bez povreda, što je najvažnije - objasnio je novi krilni centar Kahe laboral.

Bonus video: