Pokušaće da repriziraju prošlu sezonu

Dosta smo kasnili, ali moram reći, da smo bukvalno za pet, šest dana napravili što bi neko za više od mjesec dana - rekao sportski direktor Gavrilo Pajović
86 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost pres, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost pres, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.08.2011. 14:18h

Košarkaši Budućnosti počeli su danas pripreme za novu sezonu u kojoj ih očekuju obaveze u kvalifikacijma za Evroligu (sigurno u Evrokupu), NLB ligi i domaćem prvenstvu i kupu.

Protekla sezona bila je jedna od najuspješniji u posljednjih desetak godina i biće izuzetno teško ponoviti je.

Tim je znatno izmijenjen u odnosu na proteklu takmičarsku godinu.

Otišli su Marko Simonović, Nikola Otašević, Vladimir Dragičević, Marko Šćekić, Aleksej Nešović i Gintaras Kadžiulis.

Kao pojačanja dovedeni su Čedomir Vitkovac (Igokea), Milivoje Božović (Hemofarm), Nikola Ivanović i Nemanja Radović (Mornar).

Očekuje se da u redove Podgoričana dođu još najmanje tri igrača.

- Dosta smo kasnili, ali moram reći, da smo bukvalno za pet, šest dana napravili što bi neko za više od mjesec dana. Po pitanju novih igrača i poboljšanju stručnog štaba i drugih aktivnosti koje su bile u klubu i prije skupštine kluba, sa Draganom Bokanom, predsjednikom kluba, šef stručnog štaba i ja imali smo svakodnevne kontakte. Svi zajedno smo radili na boljitku Budućnosti - istakao je Gavrilo Pajović, sportski direktor Podgoričana.

Prvi operativac crnogoskog šampiona osvrnuo se na ono što je nova uprava uradila u proteklih desetak dana.

- Kao što znate nove ugovore su potpisali Vitkovac, Božović, Ivanović i Radović. Iz mlađih selekcija to su učinili Danilo Nikolić i Marko Mugoša, dok je priodužen ugovor sa Markom Popovićem i Vladimirom Mihailovićem, a blizu smo i produežetak ugovora sa Bojanom Dubljevićem. Međutim, tu se nećemo zaustaviti. Ambiciozni smo po svim pitanjima, otvoreno razgovaramo i mislim da ćemo pokušati da predstavimo Budućnost i u ovoj sezoni onako kako treba da se predstavi. U obavezi smo da odbranimo titulu i trofej Kupa. NLB liga će biti izuzetno jaka, tu je Makabi i ostali učesnici Evrolige i Evrokupa. U kvalifikacijama smo za Evroligu, i u tim izuzetno jakim takmičenima smo u obavezi da damo svoj maksimum.

Proteklih godina prva faza rada bila je rezervisana za Kolašin.

Sada je došlo do promejene, ekipa će narednih 19 dana trenirati u Baru. Baza će biti hotel „Sidro”, a treninzi će se održavati u dvorani „Topolica”.

Novo lice u stručnom štabu je Igor Đaletić, bivši košarkaš Budućnosti i trener ŽKK Budućnost Podgorica i mlađih kategorija KK Podgorica.

- Bićemo u Baru od 8. do 26. avgusta, već smo zakazali neke pripremne utakmice i turnir. U planu su još neka iznenađenja što se tiče priprema, a da li ćemo to uspijeti da realizujemo vidjećemo. Sve te utakmice biće na poboljšanju kvaliteta Budućnosti. Idemo u Bar da radimo bez šefa stručnog štaba, ali tu će prvi pomoćnik Igor Jovović, Igor Đaletić i Dragan Gačević. Radi se o provjerenom stručnom štabu. Obećavamo paklen rad, a ovi momci će imati maksimalne uslove za rad - zaključio je Pajović.

Sa ekipom su u Baru otputovali i Pajović, Rondović, Martinović, Milošević i Crepulja, koji će biti na probi i pokušaće da ubijede stručni štab da zaslužuju dres Budućnosti.

Jovović: Imaćemo sjajne uslove u Baru

S obzirom da je Dejan Radonjić sa reprezentacijom na pripremama za Evropsko prvenstvo u Litvaniji, pripreme će voditi Igor Jovović, njegov dugogodišnji saradnik u ekipi Budućnosti i mladoj reprezentaciji.

- Ono što je karakteristično za ovaj početak priprema jeste da smo promjenili našu standardnu bazu Kolašin sa Barom. Sigurno je da će nam na samom startu trebati jedan period adaptacije na okolnosti u baru. Imaćemo feneomenalne uslove jer je nova hala koja je klimatizovana, tako što se tiče treninga u tom segmentu ćemo biti ispraćeni jako kvalitetnom nivou. Težili smo da sa talentovanim crnogorskim igračima ojačamo sastav i da potpišemo višegogodišnje ugovore i da tim momcima pružimo pravu šansu da se afirmišu u prave igrače. Radićemo dobro, težiti što boljim taktičkim uigravanjima, dok ćemo u završnom period avgusta mjeseca staviti akcenat na odigravanje prijeteljskih mečeva. Dolaskom trenera i igrača iz reprezentacije bićemo kompletni i nadamo se da ćemo ući u još jednu uspješnu sezonu - objasnio je Jovović.

Bonus video: