U Ljubljani prve provjere

"Mislim da smo dostigli željeni nivo forme i sada nas očekuju provjere na turnirima u Ljubljani, Skoplju i Istanbulu“, zadovoljan je bek Suad Šehović.
0 komentar(a)
Košarkaši Zlatibor, Foto: Www.kscg.me
Košarkaši Zlatibor, Foto: Www.kscg.me
Ažurirano: 04.08.2011. 14:46h

Nakon 18 dana rada, košarkaška reprezentacija Crne Gore večerašnjim treningom na Zlatiboru završava prvi, bazični dio priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Izabranici Dejana Radonjića će sjutra preko Beograda otputovati za Ljubljanu, gdje će od subote učestvovati na turniru sa reprezentacijama zemalja bivše SFR Jugoslavije.

„Urađeno je dosta za vrijeme boravka na Zlatiboru, gdje smo imali vrhunske uslove za rad i sve što je potrebno da bi se kvalitetno spremili za obaveze koje nas očekuju. Mislim da smo se odlično spremili, da smo ispunili sve što je bilo planirano, a veoma je važno da nije bilo povreda, ako ne računamo neke sitne probleme koje su imali pojedini igrači. Poslije priprema na Zlatiboru, mislim da smo dostigli željeni nivo forme i sada nas očekuju provjere na turnirima u Ljubljani, Skoplju i Istanbulu“, zadovoljan je radom i uslovima za rad na ZlatIboru bek Suad Šehović.

Crna Gora na turniru u Ljubljani će igrati u grupi A sa domaćom Slovenijom i Hrvatskom, rivalom u grupi i na EP. ''Crveni'' prvi meč igraju u subotu (21 čas) upravo sa Hrvatima, dan kasnije će u istom terminu igrati protiv domaćina turnira. U utorak se igraju mečevi za plasman.

„Biće to odlične provjera i sjajna prilika da na licu mjesta ''snimimo'' rivale u našoj grupi, ali i reprezentacije iz regiona. Turnir u Ljubljani dolazi nešto manje od mjesec prije početka Evropskog prvenstva i daće nam smjernice šta treba da popravimo u narednom periodu. Imaćemo provjere protiv veoma kvalitetnih selekcija, cilj je da se ekipa što bolje uigra i nadam se da ćemo ispuniti zadatke koje pred nas postave selektor i stručni štab. Sve reprezentacije koje učestvuju na turniru su veoma jake, a dobri rezultati sigurno bi nam značili puno na planu samopouzdanja, iako je najvažnije uigravanje ekipe“, zaključio je 24-godišnji Šehović, koji je zbog teške povrede koljena propustio veći dio prošle sezone, koju je završio u redovime Bosne, a sada je slobodan u izboru nove sredine.

Bonus video: