Željko Vukićević novi trener ŽKK Podgorica-Budućnost

Kako se navodi u saopštenju koje je dostavljeno „Vijestima“, sa dosadašnjim trenerom Igorom Đaletićem je sporazumno raskinut ugovor.
158 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2011. 11:23h

Željko Vukićević novi je šesf stručnog štaba Ženskog košarkaškog kluba Budućnost-Podgorica, saopšteno je danas iz podgoričkog kluba. Kako se navodi u saopštenju koje je dostavljeno „Vijestima“, sa dosadašnjim trenerom Igorom Đaletićem je sporazumno raskinut ugovor, a Upravni odbor kluba je na njegovo mjesto imenovao Vukićevića.

Đaletić je tri godine proveo u ovom klubu – prvo kao trener mlađih kategorija u KK Podgorica, a onda nakon spajanja sa KK Budućnost i kao šef stručnog štaba prvog tima.

„ŽKK Budućnost-Podgorica je prijavila ućešće u novoformiranoj ženskoj Balkanskoj Ligi u sezoni 2011/12, a osnovni prioritet kluba, kojeg će u narednom periodu voditi Željko Vukićević, je organizovano bavljenje stručnim košarkaškim obrazovanjem igračica u svim kategorijama u cilju razvoja i unapređenja ženskog košarkaškog sporta u Podgorici i Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju KK Budućnost-Podgorica, koje je potpisao predsjednik Zoran Vukčević.

Vukićević se ovog ljeta vratio u Crnu Goru nakon što je u protekle četiri godine bio angažovan u Slovačkom košarkaškom savezu kao koordinator svih ženskih selekcija, a prije toga je bio trener slovačke Nitre.

Vukićević je bivši trener mlađih kategorija i prvog tima ŽKK Budućnost, a vodio je i bjelopoljsko Jedinstvo. Bio je selektor mlađih kategorija u bivšoj SR Jugoslaviji, odnosno državnoj zajednici Srbija i Crna Gore, sa kojima ima titule prvaka Evrope. Bio je i čaln stručnog štaba seniorske reprezentacije Crne Gore na nedavnom Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Bonus video: