Bokan predsjednik, Radulović direktor

Izabran je i novi UO u kome su još Anton Ribnikar, direktor NLB banke, vlasnik firme “Stadion” Vojin Žugić, menadžer Monteputa Goran Vujović i advokat Vanja Mugoša
440 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost pres, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost pres, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.07.2011. 12:57h

Kao što je bilo i najavljeno, Dragan Bokan, vlasnik kompanije “Voli”, novi je predsjednik Košarkaškog kluba Budućnost.

On je na tu funkciju izabran danas na skupštini crnogorskog šampiona, a naslijedio je Miroslava Ivaniševića, koji odlazi nakon tri godine.

Takođe, izabran je i novi izvršni direktor, a u pitanju je Slavko Radulović, bivši internacionalni fudbalski sudija, pravnik i dokazani privrednik.

Radulović dolazi umjesto Momčila Popovića, dok će Gavrilo Pajović i dalje biti sportski direktor.

"Budućnost je najtrofejniji klub u Crnoj Gori, klub koji je sportska veličina. Dugi niz godina sam prijatelj kluba, volim Budućnost, a kada sam dobio poziv da pomognem, nisam mogao da ga odbijem. Gledaću na novu funkciju kao poslovan čovjek i ozbiljno ću se suprotstaviti problemima. Ovo su specifični uslovi, ekonomska kriza je naša realnost. Velika većina firmi je kreditno zadužena. Krug uspješnih firmi se suzio, ne postoje mnogi koji mogu pomoći sport, a kamo li Budućnost, koja ima jedan od najvećih budžeta u Crnoj Gori", istakao je Bokan u prvom obraćanju kao predsjednik Budućnosti.

On je pozvao Ministarstvo sporta i opštinu Podgorica da pomognu klubu.

"Moramo biti ozbiljan faktor u svim takmičenjima, a moramo igračima pokazati da nisu sami. Budućnost je naš ponos i to želimo da zadržimo. Već pregovaramo sa nekoliko firmi oko sponzorstva, a svako ko je spreman da uloži više, “Voli” je raspoložen da se odrekne generalnog sponzorstva. Došlo je do zahlađenja odnosa između kluba i navijača, a naš zadatak će biti da vratimo publiku na tribine".

Jedno od pitanja za Bokana bilo je vezano za igrački kadar, jer Budućnost pod ugovorom ima svega šest košarkaša, kao i oko dugovanja od prošle sezone.

"Informisan sam kakvo je stanje u klubu, na putu smo da riješimo dugovanja. U narednih petnaestak dana ćemo vidjeti da nešto izmirimo odmah, a nešto u ratama. Prvo treba da izmirimo obaveze prema igračima koji više nisu u klubu. Što se tiče igračkog kadra, nismo sjedili skrštenih ruku. Trener Dejan Radonjić, Gavrilo Pajović i ja imali smo kontakte sa menadžerima oko novih igrača", zaključio je Bokan.

Sada već bivši predsjednik crnogorskog šampiona Miroslav Ivanišević poželio je novoj upravi mnogo sreće u narednom periodu.

"Nova uprava garantuje perspektivu Budućnosti. Drago mi je što sam bio na čelu kluba tri godine, koji predstavlja dragocjenost sporta. Trogodišnji period je bio jedan od najuspješnijih u istoriji kluba. Dvije prve sezone su bile bez problema, a u posljednjoj su nastale teškoće, zbog odustva generalnog sponzora M:tela. Želio bih da se zahvalim Draganu Bokanu, što se prihvatio kandidature. Za Crnu Goru bi bilo bolje da ima više ovakvih ljudi, sa ovakvom senzibilnošću. Nažalost, to je rijetka pojava", naglasio je Ivanišević.

Izabran je i novi Upravni odbor u kome su pored Bokana još Anton Ribnikar, direktor NLB banke u Podgorici, inače bivši dugogodišnji predsjednik Skijaškog saveza Slovenije, vlasnik firme “Stadion” Vojin Žugić, izvršni direktor Monteputa Goran Vujović i advokat Vanja Mugoša.

Bonus video: