Kadija: Igrači su pokazali karakter

Plasman u polufinale je zaista veliki uspjeh, prije svega igrača, jer su u odlučujućem meču pokazali kvalitet
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2011. 14:54h

Kada je juče Švedska savladala Crnu Goru, selektor naših juniora Miodrag Kadija je bio razočaran, ali i isticao da još ima nade za polufinale.

Iako su Izraelci pokazali najviše od svih selekcija do sada u Varni, Kadija je vjerovao da njegovi izabranici mogu do pobjede, što se potvrdilo na terenu.

- Odigrali smo sjajan meč, sigurno najbolji u Varni. Izrael je uz Švedsku bio favorizovan, jer je najviše pokazao, ali se nismo predavali. Vodili smo tokom većeg dijela meča, ali i padali u igri i vraćali rivala u igru. Plasman u polufinale je zaista veliki uspjeh, prije svega igrača, jer su u odlučujućem meču pokazali kvalitet. Sada nam predstoji dan pauze, koji ćemo iskoristiti da se pripremimo za polufinale - istakao je za "Vijesti" selektor Miodrag Kadija.

Pet minuta prije kraja činilo se da od polufinala nema ništa, ali...

- Objektivno, bilo je teško igrati pod pritiskom, a pogotovo kada je rival kvalitetan. Mnogo smo se potrošili da bi došli do 15 razlike, ali su u finišu meča igrači pokazali da imaju veliki karakter. Zbog toga im od srca čestitam i drago mi je, prije svega zbog njih, što smo uspjeli da uđemo u polufinale. Igračima pripadaju najveće zasluge za ovaj uspjeh, ali ima još da se igra - zaključio je Kadija.

Bonus video: