EP

Pobjeda otvara vrata polufinala

Treba da spriječimo njihovu polukontru i kontru i da ne uđemo u jurnjavu sa njima. Moramo da tražimo šansu u pozicionom napadu - istakao Miodrag Kadija
74 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Gavranić, Foto: FIBAEUROPE.COM
Nemanja Gavranić, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 26.07.2011. 17:58h

Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore nakon dana pauze, nastavlja nastup na Evropskom prvenstvu B divizije u Varni.

Izabranici Miodraga Kadije sjutra će odmjeriti snage sa Švedskom, koja se do sada prikazala u sjajnom izdanju, na startu druge faze takmičenja.

Našu selekciju čeka težak zadatak, ali svi vjeruju da može doći do pobjede.

- Švedska je jedna od najboljih ekipa na šampionatu. Mislim da nismo imali sreće, jer smo upali u mnogo teži dio kostura, jer je tu i izuzetno kvalitetna ekipa Izraela - ističe Kadija.

Šveđani forsiraju brzu igru sa dosta kontri i polukontri.

- Oni su, slobodno se može reći, kompletna ekipa, odlično pokrivena na svim pozicijama. Treba da spriječimo njihovu polukontru i kontru i da ne uđemo u jurnjavu sa njima. Moramo da tražimo šansu u pozicionom napadu.

Računica je jasna, dva trijumfa vodi Crnu Goru među četiri najbolje selekcije, a time se otvara i šansa za ulazak u elitu.

- Sa dvije pobjede sigurno prolazimo dalje, a postoji mogućnost da i sa jednom (Izraelom) prođemo u polufinale. Međutim, tada moraju mnoge stvari da se poklope. Zato je veoma važno da dobijemo ovaj današnji duel sa Šveđanima, mada će biti veoma teško.

Pred duel sa Rumunijom, ekipi se priključio Nikola Ivanović, koji je bio sa mladom selekcijom na Evropskom prvenstvu u Bilbaou. Konačan rezultat tog duela je pokazao koliko znači saigračima.

- Vidi se da je Nikola umoran, ali mnogo znači za ovaj tim - zaključio je Kadija.

Preporučujemo za Vas