Dragičević tri godine u Sankt Peterburgu

Ugovor potpisan na tri godine, a na dolasku insistirao novi trener Jure Zdovc. Finansijka ponuda bila sjajna, a krilni centar treba da bude jedna od nosilaca igre
58 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Dragičević, Foto: Boris Pejović
Vladimir Dragičević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.07.2011. 14:25h

Željeli su ga Kaha Laboral, Valensija, Armani Džins, Efes, Fenerbahče, Himki, Partizan, a na kraju je trku za Vladimira Dragičevića dobio ruski Spartak.

Crnogorski reprezentativac i bivši član Budućnosti stavio je potpisa na trogodišnji ugovor sa tim iz Sankt Peterburga, a novim saigračima priključiće se po završetku Evropskog prvenstva u Litvaniji.

- Ugovor je potpisan bukvalno prije pet minuta. Finansijski uslovi su bili najbolji od svih klubova koji su bili zainteresovani za Vlada. Sa te strane smo zaista zadovoljni, jer postoji i određeni bonusi. Takođe, klub ima velike ambicije u narednoj sezoni, žele da osvoje Evrokup i plasiraju se u Evroligu. Prave sjajan tim, novu halu, a ono što je bilo presudno je to da će Vlado biti prva opcija i imaće veliku minutažu - rekao je za "Vijesti" Jovan Brstina, menadžer 25-godišnjeg košarkaša.

Na dolasku Dragičevića najviše je insistirao Jure Zdovc, koji je kroz NLB ligu dobro upoznao kvalitete krilnog centra.

Spartak je već doveo Lukasa Mavrokefalidisa (Olimpijakos), koji će sa Dragičevićem činiti centarski par, Vilija Solomona (Hapoel Jerusalim), Dižona Tompsona (Hapoel Jerusalim), Valerija Lihodeja (Trijumf, Rusija), Viktora Kejrua (Dinamo Moskva), a na meti se nalaze Igor Rakočević i Markus Hejslip.

Dragičević je u Budućnost stigao 2007. godine iz Lovćena i za četiri godine postao je jedan od najboljih krilni centara u Evropi.

Standardni je član reprezentacije Crne Gore. Spartak je ove sezone osvojio Kupa Rusije.

Bonus video: