Pavićević: Fantastičan uspjeh

Sada sam još uvjereniji da imamo kvalitet, znanje i moral da osvojimo neku od medalja - istakao iskusni stručnjak
0 komentar(a)
Mladi košarkaši, Foto: FIBA Europe/Ciamilo Castoria
Mladi košarkaši, Foto: FIBA Europe/Ciamilo Castoria
Ažurirano: 20.07.2011. 17:24h

Nakon završetka meča sa Letonijom, sa pravom je bilo dobro raspoloženje u taboru naše selekcije.

Selektor Mihailo Pavićević nije krio zadovoljstvo pobjedom i plasmanom među osam najboljih selekcija na Starom kontinentu.

"Jedna teška utakmica, teška kao i svaka druga na Evropskom prvenstvu, ali momci su željeli da pobjedom proslave ulazak u četvrtfinale. Sada čekamo ishod meča Španija - Italija, pa da vidimo ko će nam biti protivnik u četvrtfinalu. Utakmica je imala dva različita poluvremena. U prvom smo bili dekoncentrisani u napadu i dozvoli smo rivalu da nas stigne u nekoliko navrata i da na odmoru bude praktično u egalu. Međutim, u nastavku smo bili mnogo bolji, došao je do izražaja naš kvalitet, a i zadržali smo kvalitetnu odbranu i zasluženo dobili", istakao je Pavićević za "Vijesti".

Iskusni stručnjak je, kako kaže, sada još uvjereniji da Crna Gora može do odličja.

"Želio bih od srca da čestitam igračima na velikom uspjehu koji su do sada postigli. Sa aspekta crnogorske košarke plasman u drugi krug je bio uspjeh, plasman među osam najbolji fantastičan rezultat, ali sada se vraćamo na moju izjavu sa okupljanja. Sada sam još uvjereniji da imamo kvalitet, znanja i morala da dođemo do medalje. Međutim, o tom potom. Imamo dan pauze, pokušaćemo da se odmorimo koliko je moguće i da se dobro pripremimo za četvrtfinale, koje je sada utakmica šampionata za nas. U tom meču nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo", zaključio je Pavićević.

Bonus video: