Pavićević: Upozoravao sam na mentalitet Šveđana

Znam ih veoma dobro, igraju na isti način bilo da vode ili gube 20 razlike. Kod njih je predaja zabranjena riječ
0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.07.2011. 17:37h

Selektor crnogorskih nada Mihailo Pavićević nakon uzbudljivog meča nije krio zadovoljstvo zbog pobjede, ali je i napoemenuo da je igračima rekao da ih čeka težak zadatak

- Na sastanku pred meč rekao sam igračima da moraju da paze na mentalitet Šveđana, četiri godine igraju zajedno, a i plasmanom u drugi krug napravili su više nego što su očekivali. Znam ih veoma dobro, igraju na isti način bilo da vode ili gube 20 razlike. Kod njih je predaja zabranjena riječ, a kada neko razbije Hrvatsku, znači da nije loša ekipa. Prvo poluvrijeme smo taktički sjajno odradili. Spuštali smo lopte pod koš i imali 11 poena prednosti na poluvremenu - rekao je Pavićević za "Vijesti".

Selektor nije bio zadovoljan ni suđenjem.

- Ne bih želio da komentarišem suđenje, ali u drugom dijelu, kada smo faulovima opteretili njihovog najvišeg igrača (Karla Engstroma), nisu više ništa svirali pod košem, dozvolili su grublju igru. Odigrali smo finiš hazarderski, na dva razlike za nas tražio sam da napravimo faul, jer su igrali sa pet niskih igrača i bojao sam se trojke. Oni su promašili prvo, potom i namjerno drugo, mi potom dva bacanja, ali smo na kraju slavili. Prezadovoljni smo pobjedom, čestitam igračima, ostavili su srce na terenu - istakao je Pavićević.

Sjutra “crveni” (16.15) igraju protiv jednog od favoriza za zlato, selekcijom Francuske.

- Radi se o selekciji koja je možda i bolja od Španije. Zajedno su već godinu, žive i treniraju u internatu, igraju jednu od francuskih liga. Uz to su i dobre atlete, imaju dosta Afrikanaca u timu i daleko su najuigraniji. Pokušaćemo, prije svega, da se odmorimo i da nađemo pravi način da im pariramo - objasnio je Pavićević.

Bonus video: