Peković: Bićemo najspremnija ekipa

Razmišljanja idu u pravcu da se što bolje pripremimo na Zlatiboru, gdje ostajemo do 4. avgusta - istakao selektor Dejan Radonjić
80 pregleda 0 komentar(a)
KSCG pres, Foto: Zoran Đurić
KSCG pres, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.07.2011. 14:10h

Sa koferima punih optimizma, muška košarkaška reprezentacija Crne Gore otputovala je na Zlatibor, gdje će obaviti prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Na spisku selektora Dejana Radonjića nalazi se 16 igrača, a njih 14 se pojavilo na prvom okupljanju.

Novi plej Armani Džinsa Omar Kuk kasni iz privatnih razloga, dok će se Suad Šehović saigračima priključiti sutra. Trenutno je sa B reprezentacijom Crne Gore na turniru u Kini.

Cilj “crvenih” u Litvaniji je plasman u drugi krug, iako je grupa izuzetno jaka. Motiva imaju na pretek i vjeruju da će sve to pretočiti na terenu i da će napraviti dobar rezultat.

- Razmišljanja idu u pravcu da se što bolje pripremimo na Zlatiboru, gdje ostajemo do 4. avgusta. Kuk će nam se priključiti 31. jula, jer ima privatne obaveze, a Suad Šehović dolazi danas iz Kine i sutra će se priključiti ekipi. Grupa u kojoj se nalazimo je interesantna sa aspekta da su u njoj četiri selekcije iz bivše Jugoslavije. Ambicije svi imaju, za najviši plasman konkurišu Hrvatska i Grčka, dok Crna Gora, BiH i Makedonija imaju ambicije da se plasiraju u drugi krug. Naši konkurenti imaju kvalitet, ali mi ćemo uraditi sve što je do nas da budemo zadovoljni nakon prve faze takmičenja - istakao je Radonjić.

Duško Vujošević, koji je prethodne tri godine bio na čelu nacionalnog tima, sada će obavljati funkciju savjetnika novom selektoru i nekadašnjem prvom pomoćniku.

- Specifičan je način rada u reprezentaciji, kraće se radi nego u klubovima, što je apsurdno. Važnija je reprezentacija od kluba. Po završetku ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, otišao sam fizički ispraženjen i nedovoljno pripremljen u CSKA, a u mojim godinama nisam mogao da radim na dva mjesta. Nadao sam se da ću do sada riješiti problem sa CSKA i da ću imati novi klub, ali do toga nije došlo. Moju odluku da se povučem, razumjeli su ljudi iz saveza, a sada imam ulogu savjetnika, koja je autsajderska. Ovo je ekipa koju sam zajedno sa svojim saradnicima formirao. Pomoći ću koliko god budem mogao i nadam se da ću doprinjeti da napravimo dobar rezultat - objasnio je Vujošević.

Ljubitelji košarke u Crnoj Gori najviše očekuju od kapitena i centra Minesote Nikolo Pekovića. U ime saigrača je rekao da svi jedva čekaju prvi trening na srpskoj planini.

- Drago mi je što su svi igrači došli na okupljanje i odazvali se na poziv selektora Dejana Radonjića. Ovo je ono za šta smo igrali prethodne tri godine. Iz razgovora sa igračima shvatio sam da svi jedva čekaju početak priprema. Nismo najkvalitetnija ekipa, ali ćemo sigurno biti najspremnija na Evropskom prvenstvu - zaključio je Peković.

Na Zlatiboru košarkaši Crne Gore ostaju do 4. avgusta.

Od 6. do 10. avgusta, Crna Gora učestvovaće na turniru u Ljubljani, na kojem će pored domaćina - Slovenije, nastupiti još Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina i Makedonija.

Od 11. do 18. avgusta, “crveni” će boraviti na pripremama u Crnoj Gori, a nakon toga planirano je učešće na turniru u Skoplju, na kojem će još nastupiti domaćin Makedonija, te selekcije Poljske i Bugarske.

Posljednju provjeru uoči šampionata Starog kontinenta, ''crveni'' će imati na turniru u Istanbulu 24. i 25. avgusta, gdje će rivali osim domaćina - Turske, biti Bugarska i Bosna i Hercegovina, a za 27. avgust zakazana je i prijateljska utakmica sa selekcijom Turske.

Reprezentacija 28. avgusta iz Istanbula putuje za Viljnus, a početak šampionata je 31. avgusta.

Crna Gora će u Litvaniji igrati u grupi C protiv Grčke, BiH, Hrvatske, Makedonije i ekipe iz dodatnih kvalifikacija

Spisak

1. Omar Kuk (Armani Džins, Italija)

2. Goran Jeretin (Lokomotiv Kuban, Rusija)

3. Vladimir Mihailović (Budućnost)

4. Boris Bakić (bez kluba)

5. Bojan Bakić (bez kluba)

6. Vlado Šćepanović (bez kluba)

7. Suad Šehović (Bosna)

8. Sead Šehović (Budućnost)

9. Vladimir Dašić (Lotomatika, Italija)

10. Miloš Borisov (bez kluba)

11. Milko Bjelica (bez kluba)

12. Vladimir Dragičević (bez kluba)

13. Nikola Vučević (Filadelfija, SAD)

14. Nikola Peković (Minesota, SAD)

15. Slavko Vraneš (bez kluba)

16. Vladimir Golubović (bez kluba)

U stručnom štabu pored selektora Dejana Radonjića, nalaze se savjetnik Duško Vujošević, trener-skaut Milan Minić, treneri Boško Radović, Igor Jovović i Dragan Radović, kondicioni treneri su Vladimir Koprivica i Dragan Gačević, doktori Milan Mijović i Saša Radović, fizioterapeuti Periša Čagorović i Saša Burić, a ekonom je Darko Savić.

Bonus video: