Još jednom nedostajalo malo

„Crvenima” je za osvajanje turnira bila neophodna pobjeda od četiri koša razlike, ali nije potrebno ni govoriti koliko bi pulenima Zvezdana Mitrovića značio trijumf nad selekcijom koja učestvuje na svim velikim takmičenjima
0 komentar(a)
Nemanja Vranješ, Foto: FIBA Europe/Aldis Neimanis
Nemanja Vranješ, Foto: FIBA Europe/Aldis Neimanis
Ažurirano: 17.07.2011. 18:42h

Ponovo je B reprezentacija Crne Gore imala napad za pobjedu protiv najbolje selekcije najmnogoljudnije zemlje svijeta, ali nije uspjela da priredi senzaciju. Četiri sekunde prije kraja, Nemanja Vranješ je šutirao za tri poena, lopta se igrala po obruču, ali je, nažalost, ispala. Tako je Kina slavila sa 62:60 (18:7, 15:21, 10:22, 19:10) i osvojila turnir „Četiri nacije”, koji se igrao u Kunšanu i Jongčengu.

Kinezi bi, doduše, prigrabili prvo mjesto i da je bek banjalučkog Borca pogodio taj šut, jer su u prvom meču slavili sa 75:72. „Crvenima” je za osvajanje turnira bila neophodna pobjeda od četiri koša razlike, ali nije potrebno ni govoriti koliko bi pulenima Zvezdana Mitrovića značio trijumf nad selekcijom koja učestvuje na svim velikim takmičenjima...

U posljednjem meču na kineskoj turneji, Crnu Goru su predvodili Vranješ, Suad Šehović i Marko Popović sa po 10 poena, dok je Goran Martinić postigao devet. Vang Šipeng je sa 15 koševa bio jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u domaćem timu.

Crna Gora je nastup na turniru u Kini završila na drugom mjestu, sa po tri pobjede i poraza. Treća je Australija, a četvrta Turska.

Bonus video: