Mitrović iskoristio tragediju da bi sabotirao doček

“U saznanju smo da gospodin Danilo Mitrović od ponedjeljka 27. juna, kada je saznao za našu ideju, pravi plan da sabotira naš doček“, stoji, između ostalog, u saopštenju CKM-a
274 pregleda 0 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: FIBA Europe/Elio Castoria
Košarkašice Crne Gore, Foto: FIBA Europe/Elio Castoria
Ažurirano: 04.07.2011. 11:42h

Crnogorska kulturna mreža reagovala je na odluku KSCG da otkaže doček košarkašica Crne Gore u Nikšiću, zbog tragične smrti kapitena B reprezentacije Ljubomira Jovanovića.

Saopštenje CKM-a prenosimo u cjelosti.

Kao što smo ranije upoznali crnogorsku javnost o ideji organizacije dočeka ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore, a povodom sinoćnjeg saopštenja KSCG Crnogorka kulturna mreža izdaje sljedeće saopštenje:

"Uz duboko saučešće i izvinjenje zbog pominjanja imena porodici nastradalog košarkaša Ljubomira Jovanovića obavještavamo javnost da razlozi za ne davanje pristanka za dolazak na doček ženske košarkaške reprezentacije koje je u sinošnjem saopštenju naveo KSCG, tačnije direktor gospodin Danilo Mitrović, nijesu istiniti.

U saopštenju KSCG se navodi da su u saznaju da CKM planira doček ženske košarkaške reprezentacije u Nikšiću, nakon povratka sa Evropskog prvenstva i da u KSCG u dogovoru sa igračicama i stručnim štabom smatraju da nije primjereno organizovati doček zbog smrti košarkaškog reprezentativca Jovanovića.

Crnogorska kulturna mreža se nakon pobjede nad Francuskom obratila stručnom štabu i košarkašicama sa idejom da im u Nikšiću bez obzira na konačan plasman organizuje svečani doček, što je sa oduševljenjem prihvaćeno.

Nakon toga smo pisanim putem obavijestili Predsjednika KSCG gospodina Mila Đukanovića o našem dogovoru sa košarkašicama. Kovertiran dopis naš predstavnik je predao na ruke direktoru gospodinu Danilu Mitroviću, koji ga je otvorio i nakon što ga je pročitao malo sa čuđenjem konstatovao da organizacija ovog događaja ne pripada Nikšiću (!?) i da ga je kontaktirao gradonačelnik Cetinja koji mu je poručio da je Prijestonica spremna da organizuje doček ženskoj košarkaškoj reprezentaciji.

Poslije razgovora sa gospodinom Mitrovićem kontaktirali smo stručni štab i igračice još jednom, i oni su nam potvrdno odgovorili, uz obrazloženje da ne može neko u njihovo ime da odlučuje gdje će one ići po slijetanju u Crnu Goru.

Crnogorska kulturna mreža poćinje pripreme za organizaciju dočeka. Kreće marketinška kampanja i najava događaja u većini štampanih i elektronskih medija.

U nedjelju, 3. jula 2011. imali smo kontakte sa košarkašicama i stručnim štabom, kada smo dogovorili sve oko protokola dočeka. Nije bilo ni najmanjeg pomena o njihovom nedolasku, čak su nam košarkašice rekle da jedva čekaju dolazak na doček.

Za saopštenje Košarkaškog saveza Crbe Gore saznali smo putem dnevnika RTCG u 22.30, i bili zatečeni neprofesionalnim odnosom Saveza. Gospodin Mitrović je trebalo da, kao neko ko je na visokom položaju u KSCG, zna da je obavezno da se na pisani zahtjev odgovara isto tako - pisanim putem.

Organizaciju dočeka smo pripremali sedam dana. Čak je u dnevnim novinama Arena i pojedinim radio stanicama svakodnevno objavljivana najava dočeka. Smatramo da su nas ljudi iz KSCG mogli kontaktirati u petak da odustanemo od organizacije dočeka što bismo mi i učinili.

Ovom prilikom obavještavamo javnost da smo u saznanju da gospodin Danilo Mitrović od ponedjeljka 27.06.2011. dana kada je saznao za našu ideju, pravi plan da sabotira naš doček, ali mi tom nijesmo davali značaja jer smo imali čvrstu vjeru riječ reprezentativki i stručnog štaba.

Nijesmo sigurni da doček ne bi bio organizovan da je kojim slučajem reprezentacija osvojila neku od medalja, a čak smo sigurni da bi pojedinci pohitali da se fotografišu sa košarkašicama radi lične promocije, a svi znamo na koji je način ispraćena reprezentacija na Evropsko prvenstvo.

Crnogorska kulturna mreža je uložila znatna finansijska sredstva u organizaciju dočeka koja u ovom trenustku nijesu bitna, ali nam je veoma ponižavajući odnos KSCG prema nama. Porazna je činjenica da niko od čelnika KSCG nije našao za shodno da nas ranije kontaktira već da nepuna 24 časa pred doček, obavijeste javnost da neće doći.

Zahvaljujemo se Kazinu Splendid, Ministarstvu prosvjete i sporta, Crnogorskom olimpijskom komitetu, privrednim društvima Success i Zarubica company, koji su izrazili želju da nam budu partneri na projektu.

Izvinjavamo se crnogorskoj javnosti i građanima koji su izrazili želju da prisustvuju dočeku zbog neodržavanja najavljenog događaja. Našim đevojkama i stručnom štabu čestitamo izvanredan uspjeh koje su postigle na Evropskom prvenstvu i očekujemo od njih da, ukoliko bude potrebno, potvrde naše navode iz saopštenja".

Bonus video: