Ispunio mi se dječački san

Kada sam izabran od strane Filadelfije i kada sam stajao pored Dejvida Šterna, to se ne može opisati riječima. Od sreće su mi krenule i suze - ističe 20-godišnji centar
77 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Nikola Vučević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 03.07.2011. 23:13h

Sjajnu sezonu u NCAA ligu u dresu Univerziteta Južna Kalifornija, u kojoj je prosječno davao 17,1 poena uz 10,7 skokova po meču, Nikola Vučević je i naplatio.

Izabran je u prvoj rundi drafta kao 16. pik od strane Filadelfije, pa će u kluba, čiji su dres nosili između ostalih Vilt Čemrblen, Čarls Barkli, Džulijus Irving, Mozes Meloun, Alan Ajverson..., pokušati da dokaže veliki talenat i da ostavi trag u najjačoj ligi na svijetu.

Potencijal za tako nešto ima.

- Bio sam dosta nervozan kako se bližio draft iako sam imao određene ideje gdje bih mogao završiti. Na dan drafta nervoza je bila sve jača, a posebno kada se približavao 16. pik i znao sam da će me izabrati Filadelfija. Minut ranije nego što je pročitano moje ime, menadžer mi je rekao 100 odssto ćeš biti ti. Kada sam izabran od strane Filadelfije i kada sam stajao pored Dejvida Šterna, to se ne može opisati riječima. Od sreće su mi krenule i suze. Bio sam presrećan, jer su pored mene bili i roditelji, stric i menadžer. Jednostavno, ispunio mi se dječački san - kaže za “Vijesti” Vučević, koji se odmara u Baru.

Već je predstavljen u Filadelfiji i dobio je dres sa brojem osam.

- Dan nakon drafta, otišao sam za Filadelfiju. Tamo sam zvanično predstavljen u klubu sa dresom, dao sam dosta intervjua. Potom sam sa ljudima iz kluba obišao grad. Bilo je naporno, ali vrijedilo je. Zadovoljan sam prvim utiscima.

Ono što je bitno za 20-godišnjeg Vučevića je činjenica da mu je trener Siksersa obećao da će dobiti priliku da se dokaže.

- Razgovarao sam sa trenerom Dagom Kolinsom, koji je najviše i insistirao na mom dovođenju. On voli da daje šansu mladim igračima. Kod njega nema razlike između starijih igrača i novajlija, svi kreću sa istih pozicija, pa ko se izbori za minutažu. Rekao mi je da je sve na meni, a menadžer mi je rekao da su mu obećali da ću imati dobru minutažu za novajliju. Na meni je da se dobro spremim i da pokušam da se izborim za mjesto u timu.

S obzirom na to da je u NBA ligi nastupio lok aut, pitanje je kada će sezona početi. Ako se do završetka EP u Litvaniji ne riješi problem oko novog kolektivnog ugovora, Vučević će u dogovoru sa menadžerom izabrati pravu opciju.

- Za sada ne znam šta će biti. Neki kaže da će lok aut potrajati, drugi da neće. Međutim, sada želim da se odmorim nekoliko dana, pa da krenem sa trenizima kako bi spreman dočekao okupljanje reprezentacije. Ako poslije završetka reprezentativnih obaveza bude i dalje na snazi lok aut, onda ću vidjeti šta i kako dalje. Razgovaraću sa menadžerom da li da mi traži klub u Evropi ili da u Americi treniram sa ostalim igračima - zaključio je Vučević.

Ono što je interesantno je podatak da je Vučević peti igrač sa Univerziteta Južna Kalifornija, koji je u posljednje četiri godine izabran u prvoj rundi drafta. Nik Jang (Vašington) je to uradio 2007, O Džej Mejo (Memfis) 2008, a Demar De Rozan (Toronto) i Tadž Gibson (Čikago) 2009. godine.

Jedva čeka okupljanje reprezentacije

Iako je na snagu stupio lok aut, to neće imati nikakvog uticaja na igranje Vučevića za reprezentaciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

- Lok aut nema nikakve veza sa igranjem za reprezentaciju. Savez samo treba da plati obeštećenje Filadelfiji, koja mi ne pravi nikakve probleme. Mnogi NBA timovi ne vole da njihovi igrači igraju za nacionalne timove, ali to nije slučaj sa mojim novim klubom. Objasnio sam im da dobro radimo, da imamo dobru ekipu i da ću igrati dosta jakih utakmica. Njima je u interesu da igram jake mečeve, da dođem što spremniji tamo. A moja želja nikada nije bila sporna, tako da ću igrati za reprezentaciju i jedva čekam početak priprema - jasan je Vučević.

Bonus video: