Simonović: Pregovaram sa Azovmašom

U ozbiljnoj sam priči sa Azovmašom, pregovori idu u dobrom smjeru", kaže za “Vijesti” Simonović
0 komentar(a)
Marko Simonović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Marko Simonović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 02.07.2011. 20:31h

Marko Simonović je protekle sezone bio jedan od najboljih igrača Budućnosti i uz Vladimira Dragičevića i Marka Šćekića, bio je najzaslužniji za plasman “plavih” na fajnl-for NLB lige. Već u januaru našao se na meti mnogih evropskih klubova, ali je sve odbio želeći da sezonu završi u redovima Podgoričana. Od dresa Budućnosti oprostio se duplom krunom i postao je slobodan u izboru nove sredine.

U posljednjih mjesec dana odbio je nekoliko ponuda, a ukrajinski Azovmaš je ozbiljno zainteresovan da ga dovede i da dobrom je putu da se transfer realizuje.

"U ozbiljnoj sam priči sa Azovmašom, pregovori idu u dobrom smjeru. Ne mogu tvrditi 100 odsto da ću naredne sezone igrati u Ukrajini, jer još nismo blizu realizacije. Međutim, zadovoljan sam sa onim što nudi Azovmaš sa finansijske strane, a igraće dva jaka takmičenja, Evrokup i Baltičku ligu", kaže za “Vijesti” Simonović.

I Italijani su ga željeli u svojim redovima, ali od toga neće biti ništa.

"Imao sam ponudu Avelina, ali nisam je prihvatio. Mnogo je bolje ovo što mi nudi Azovmaš, pa u priču sa Italijanima nisam ni ulazio", objasnio je Simonović.

Ukoliko prihvati ponudu Azovmaša, 25-godišnjem košarkašu neće biti potrebno mnogo vremena za adaptaciju. Na klupi ukrajinskog kluba sjedi Aco Petrović, nekadašnji trener Hemofarma, Crvene zvezde i FMP-a.

Azovmaš u posljednjih osam godina ima potpunu dominaciju u Ukrajini. Osvojio je sedam titula u zadnjih devet sezone. Kijev je osvojio titulu 2005, a Budiveljnik ove godine.

Još jedan član Budućnosti Aleksej Nešović na pragu je pronalaska novog tima. Radnički iz Kragujevca je zainteresovan za njegove usluge, a nešto konkretnije po tom pitanju biće poznato u narednih desetak, petnaest dana.

Bonus video: