Košarkaški savez se oprostio od Ljubomira Jovanovića

Jovanović je sahranjen danas u 16 sati u selu Lutovo kod Kolašina
99 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2011. 09:13h

Košarkaški savez Crne Gore se danas na komemorativnoj sjednici oprostio od tragično nastradalog Ljubomira Ljuba Jovanovića, člana B reprezentacije i grčkog Kaoda.

Jovanović je nastradao u četvrtak veče u 22.30 sati na Cetinju u pljački kladionice-kazina Lutrije Crne Gore.

Na Balšića pazaru ih je uhvatio pljusak, pa su ušli u kazino “Lutrije Crne Gore” da se sklone od kiše.

Maksirani pljačkaš je ispalio smrtonosti hitac u grudi 24-godišnjeg košarkaša, koji je preminuo u kolima Hitne pomoći na putu za bolnicu.

Komemorativnoj sjednici prisustovali su čelnici KS Crne Gore, predsjednik Milo Đukanović, predsjednik Izvršnog odbora Veselin Barović i direktor reprezentativnih selekcija Danilo Mitrović.

Momak koga su svi voljeli

Bili su prisutni članovi B reprezentacije Crne Gore, kadetska selekcija, Jovanovićevi nekadašnji saigrači iz Budućnosti, Lovćena, čelnici Budućnosti i mnogi košarkaški radnici, koji su na taj način došli da se posljednji put oproste o momka koga su svi voljeli.

Bili su prisutni članovi B reprezentacije Crne Gore, kadetska selekcija, Jovanovićevi nekadašnji saigrači iz Budućnosti, Lovćena, čelnici Budućnosti i mnogi košarkaški radnici

U ime saigrača od Jovanovića se oprostio Stevan Milošević.

"Umjesto da se zajedno u dresu naše reprezentacije radujemo sa Ljubom Jovanovićem zajedničkim nastupima, druženju i gledamo put ka košu, dobio sam obavezu da se vječno oprostim od našeg druga i saigrača. Ljubo je bio izuzetno skroman, druželjubiv sa vidljivim porodičnim korjenima vaspitanih odlika. Sa takvim osobinama imao je posebno mjesto. Volio je mnogo svoj klub Budućnost, u kojem je ponikao, a čast da igra za "crveni" reprezentativni dres nosio je sa posebnim osjećajem uvažavanja. Jedva smo čekali okupljanje i reprezentativne nastupe, ali ovo posljednje na Cetinje se završi tužno i prebolno. Umjesto da pakujemo stvari i spremamo se za Kinu danas smo okupljeni na vječni ispraćaj našeg druga. Dok smo u životu, sjećaćemo se našeg milog druga", istakao je Milošević, koji je nekoliko puta zastao prilikom govora i suznih očiju se posljednji put oprostio od Jovanovića.

Mitrović se oprostio od Jovanovića

Direktor reprezentativnih selekcija Danilo Mitrović se oprostio od Jovanovića u ime crnogorske kuće košarke.

Omiljen, skroman, druželjubiv, imao je simpatije saigrača i stručnog osoblja

"Prošao je sve selekcije Budućnosti, a nastupao je za Ibon, Lovćen i u grčkom klubu Kaod. Bio je član mlade reprezentacije, a smrt ga je zatekla kao kapitena B selekcije. Omiljen, skroman, druželjubiv, imao je simpatije saigrača i stručnog osoblja. Otišao je prerano, nasilno, bez upozorenja, u vrijeme kada je na pripremama za turnir u Kini za reprezentaciju davao svoj doprinos, ali je svojom pozitivnom i bezopasnom pojavom doprinio da nečiji strah i slabost dobiju najgori mogući epilog za Ljuba, za njegovu porodicu i one kojima je značio, a značio je svima nama. Bio je sin, drug i značajna karika crnogorske košarke. Počivaj u miru, a mi ćemo te čuvati u našim sportskim srcima. Tamo ti ne mogu nauditi ", naglasio je Mitrović.

Jovanović je sahranjen danas u 16 sati u selu Lutovo kod Kolašina.

Galerija

Bonus video: