Vranković otpisao Banića i Lončara

Krilni centar Himkija je povrijeđen, dok se član španskog vicešampiona ne uklapa u koncepciju visokih igrača. Početak priprema 15. jula u Osijeku
77 pregleda 0 komentar(a)
Josip Vranković, Foto: NLB LIGA
Josip Vranković, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 01.07.2011. 18:22h

Selektor Hrvatske Josip Vranković prije petnaestak dana objavio je objavio širi spisak kandidata (25) za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Danas je odlučio da spisak skrati za osam košarkaša, tako da će se 15. jula na početku priprema u Osijeku pojaviti 17 košarkaša.

Vranković je odlučio da pripreme ne počnu Krešimir Lončar, Marko Banić, Mario Delaš, Hrvoje Kovačević, Hrvoje Perić, Goran Suton, Zoran Vrkić i Tomislav Zubčić.

Iznenađenje predstavlja otpisivanje Lončara, krilnog centra Himkija, i Banića, člana Bilbaa, vicešampiona Španije.

- Koncepcijski smo se prilagodili centrima, Stanku Baraću i Antu Tomiću i slagali ostatak ekipe da bude kompatibilan njima na pozicijama krilnog centra. Lončar se dugo mučio sa povredom pete, a morao sam odlučiti između njega i Lukše Andrića, koji je u Galatasaraju odigrao odličnu sezonu. Sa druge strane, mnogo sam razgovarao sa Banićem, dao je dosta reprezentaciji, ali prema Baraću i Tomiću, koji su naši najbolji centri, jednostavno su od Banića u petorci kompatibilniji Damjan Rudež, Damir Markota i Andrić - objasnio je Vranković.

Na spisku su ostali: Lukša Andrić (Galatasaraj), Stanko Barać (Kaha Laboral), Bojan Bogdanović (Cibona), Marko Car (Cedevita), Dontej Dreper (Cedevita), Damir Markota (Olimpija), Fran Pilepić (Široki), Marko Popović (Uniks), Leon Radošević (Cibona), Marin Rozić (Cibona), Damjan Rudež (Cedevita), Krunoslav Simon (Zagreb), Rok Stipčević (Vareze), Marko Tomas (Fenerbahče), Ante Tomić (Real), Roko Leni Ukić (Fenerbahče) i Luka Žorić (Unikaha).

Bonus video: