Gist igrao dopingovan u prvom meču finala sa Hemofarmom

Gist, koji je po završetku sezone napustio Partizan i prešao u turski Fenerbahče, bio je pozitivan na zabranjenu supstancu karboksi THC.
0 komentar(a)
Džejms Gist, Foto: NLB LIGA
Džejms Gist, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 01.07.2011. 10:00h

Bivši košarkaš Partizana Džejms Gist igrao je dopingovan u prvom meču finala Superlige, 1. juna protiv Hemofarma, saopštila je danas Antidoping agencija Srbije.

“Crno-bijeli” su pobijedili u toj utakmici, a potom i osvojili titulu prvaka Srbije.

Gist, koji je po završetku sezone napustio Partizan i prešao u turski Fenerbahče, bio je pozitivan na zabranjenu supstancu karboksi THC. Američkom košarkašu prijeti kazna od opomene do dvogodišnje zabrane takmičenja.

Antidoping agencija Srbije saopštila je i da joj je prepušteno rješavanje slučaja košarkaša Dragoslava Papića, koji igra za AEL iz Limasola.

On je 19. aprila bio pozitivan na zabranjenu supstancu karboksi THC i korišćenje kokaina. Njemu prijeti kazna od dvije godine zabrane takmičenja.

Ni Gist, ni Papić nisu tražili analizu B uzorka, navodi se u saopštenju Antidoping agencije Srbije.

Partizan je saopštio je danas da je "iznenađen" i da se "ograđuje" od postupka bivšeg košarkaš.

"Profesionalni igrači imaju odgovornost prema klubu u kom igraju i jasno je pravilima utvrđeno šta su njihova prava i obaveze. Prilikom potpisivanja ugovora, potpisuju i akte, koji ih, između ostalog, obavezuju na dvadesetčetvoročasovnu dostupnost kontrolorima Antidoping agencije Srbije. Gist je preuzeo tu obavezu, prekršio pravila, a mi kao klub smo veoma iznenađeni postupkom. Partizan se ograđuje od takvog ponašanja igrača, a s obzirom da je nanio veliku štetu ugledu kluba biće i adekvatno sankcionisan ", navodi se u saopštenju na sajtu Partizana.

Bonus video: