Dejan Radonjić skratio spisak

Reprezentacija pripreme počinje 18. jula, a nakon prozivke i ljekarskih pregleda, putuje na pripreme na Zlatibor, gdje će trenirati do 4. avgusta
77 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: FIBA Europe/Aldis Neimanis
Dejan Radonjić, Foto: FIBA Europe/Aldis Neimanis
Ažurirano: 28.06.2011. 12:21h

Dejan Radonjić, selektor muške košarkaške reprezentacije Crne Gore, krajem maja objavio je širi spisak kandidata za Evropsko prvenstvo u Litvaniji, a na njemu se našlo 24 igrača.

Sada je odlučio da spisak skrati na 16 imena, koja će se pojaviti 18. jula na početku priprema za debitantski nastup na velikim takmičenjima.

Radonjić se odlučio za sljedeće igrače: Omara Kuka (Armani Džins, Italija), Gorana Jeretina (Lokomotiv Kuban, Rusija), Vladimira Mihailovića (Budućnost), Borisa Bakića (Crvena zvezda), Bojana Bakića (VEF Riga, Letonija), Vlada Šćepanovića (Panelionios, Grčka), Suada Šehovića (Bosna), Seada Šehovića (Budućnost), Vladimira Dašića (Lotomatika, Italija), Miloša Borisova (Hemofarm), Milka Bjelicu (Litvos Ritas, Litvanija), Vladimira Dragičevića (Kaha Laboral, Španija), Nikolu Vučevića (Filadelfija), Nikolu Pekovića (Minesota), Slavka Vraneša (Uniks, Rusija) i Vladimira Golubovića (Banvit, Turska).

U stručnom štabu pored selektora Dejana Radonjića, nalaze se savjetnik Duško Vujošević, trener-skaut Milan Minić, treneri Boško Radović, Igor Jovović i Dragan Radović.

Kondicioni treneri su Vladimir Koprivica i Dragan Gačević, doktori Milan Mijović i Saša Radović, fizioterapeuti Periša Čagorović i Saša Burić, a ekonom je Darko Savić.

Reprezentacija pripreme počinje 18. jula, a nakon prozivke i ljekarskih pregleda, izabranici Dejana Radonjića putuju na pripreme na Zlatibor, gdje će trenirati do 4. avgusta.

Od 6. do 10. avgusta, Crna Gora učestvovaće na turniru u Ljubljani, na kojem će pored domaćina Slovenije, nastupiti još Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina i Makedonija.

Od 11. do 18. avgusta, nacionalni tim boraviće na pripremama u Crnoj Gori, a nakon toga planirano je učešće na turniru u Skoplju, na kojem će nastupiti Makedonija, Poljska i Bugarska.

Posljednju provjeru uoči šampionata Starog kontinenta, ''crveni'' će imati na turniru u Istanbulu 24. i 25. avgusta, gdje će rivali biti Turska, Bugarska i Bosna i Hercegovina.

Za 27. avgust zakazana je i prijateljska utakmica sa selekcijom Turske.

Reprezentacija 28. avgusta iz Istanbula putuje za Viljnus, a početak šampionata je 31. avgusta.

Bonus video: