Ivanović: Nadam se dobroj amosferi u "Morači", ključno je da kanališemo pritisak

Budućnost je već u tri navrata ove sezone (dva u ligaškom dijelu) dokazala i pokazala da je kadra da savlada Crvenu zvezdu. U petak i subotu će imati i podršku sa tribina, ali i pritisak sa kojim se treba izboriti.
12 komentar(a)
Nikola Ivanović, Crvena zvezda - Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Nikola Ivanović, Crvena zvezda - Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 11.04.2018. 09:56h

Košarkaši Budućnost Volija su u Beogradu, u prva dva meča finalne serije plej-ofa ABA lige, uradili protiv Crvene zvezde ono što su i priželjkivali – jednim brejkom su sebe doveli u situaciju da u svojoj „Morači“, u petak (20 sati) i subotu (21) mogu da odlučuju o tituli u regionalnom takmičenju.

Izabranici Aleksandra Džikića su u dvorani „Aleksandar Nikolić“ slavili u prvom meču (80:76), dok je Zvezdi pripao drugi duel (69:59)...

„Realno, da je neko prije ove serije nudio ovo, mislim da bismo svi prihvatili i potpisali, tako da 1-1 znači. Ali ono što brine je Zvezdina reakcija koja je bez dana pauze uspjela da odigra jednu vrhunsku utakmicu pogotovu u odbrani. Mislim da joj je osvajanje titula u neku ruku i navika i sigurno to želi da uradi. Međutim, sad je utakmica kod nas kući i nadam se da će biti kvalitetna - rekao je plej Budućnosti Nikola Ivanović, koji je imao učinak od 20 poena u prvom, a devet u drugom.

Nemanja Gordić je bio najbolji pojedinac Budućnosti u prva dva duela sa aktuelnim šampionom, sa ukupno 40 poena (18 u prvom, 22 u drugom meču).

"Druga utakmica je, praktično, bila na jednu loptu, iako je rezultat bio 10 razlike. Do kraja je bio egal, mi smo imali svoje šanse i šuteve. Mi nismo pogađali, oni su pogodili dosta bacanja u završnici, ali šta je, tu je. Ne smijemo da dopustimo da nas zavara da Zvezda ima momentum. Mi smo ti koji smo napravili brejk i idemo u našu salu. Sigurno će biti i njima teško kao što je nama bilo u Beogradu. Imamo prvo utakmicu u petak, pa subota, pa vidjećemo", rekao je Gordić.

Parcijalom 20:2, Budućnost je krajem druge i na početku treće četvrtine drugog meča uspjela da iz minusa od 10 poena (29:19) stigne do prednosti od 39:31, kada se činilo da je uhvatila zalet da dotuče grogiranog protivnika. Međutim, bez poena ispod koša, i skokova niskih igrača u napadu, prednost gostiju se vrlo brzo istopila, Zvezda je preuzela inicijativu, i serijom 9:0 u posljednjih 3,34 minuta stigla do pobjede koja je izjednačila seriju. Za razliku od prvog meča, u „plavom“ taboru je falilo više raspoloženih pojedinaca.

"U prvoj utakmici su bile serije i nas i njih, trenuci dobre igre kad stvarno ide lopta i dešavaju se dobre stvari, ali i trenuci kad ne možemo da nađemo koš. Tako da, ono što više želimo da radimo je da više kruži lopta, da ide sa strane na stranu jer to donosi protiv ovako agresivne igre i tvrde Zvezde dobre rezultate", dodao je Ivanović.

Budućnost je već u tri navrata ove sezone (dva u ligaškom dijelu) dokazala i pokazala da je kadra da savlada Crvenu zvezdu. U petak i subotu će imati i podršku sa tribina, ali i pritisak sa kojim se treba izboriti.

"U „Morači“ se nikada do sada nije igralo finale i nadam se da će biti jedna dobra energija. To je stvar na koju se manje-više i oslanjamo, ali kanalisanje tog nekog pritiska će biti ključno u naredne dvije utakmice. Mislim da je dosta pogrešno igrati utakmice impulsivno, jer se igra na tri pobjede i ono što ti treba je hladna glava u svakom trenutku", zaključio je Ivanović.

Gordić dodaje da je serija naporna, ali da je dobro što će biti dva dana odmora, a ne jedan, kako je prvobitno trebalo da bude, prije pomjeranja treće utakmice.

„Najvažnije da se oporavimo i mi ćemo sada biti nošeni energijom sa tribina", kaže Gordić i dodaje da će sigurno biti dobra atmosfera. Mi smo, uslovno rečeno, pregrmjeli teži dio posla, Zvezda je odlična evroligaška ekipa i ne treba o tome previše govoriti. Imamo i mi svoje kvalitete, uzdamo se u to i svoj teren sigurno", jasan je Gordić koji kroz smijeh kaže da "nezvanično igra najbolju košarku u svom životu".

Bonus video: