Porodica Janakopulos prodaje Panatinaikos

Zbog prodaje kluba i nove klupske politike, moglo bi da se desi i da Željko Obradović napusti Atinu
0 komentar(a)
Panatinaikos, Foto: BETA
Panatinaikos, Foto: BETA
Ažurirano: 27.06.2011. 12:38h

Košarkaški klub Panatinaikos dobija novog vlasnika - porodica Janakopulos odlučila je da proda većinski paket dionica zbog lošeg stanja grčke ekonomije.

Novi gazda prvaka Evrope će vjerovatno biti neko iz iznostranstva. Dimitris Janakopulos, sin vlasnika Panatinaikosa, u radijskom intervjuu je potvrdio da je porodica odlučila da proda klub.

- Još prošle godine smo odlučili da se povučemo iz košarke. Naša ljubav prema Panatinaikosu nije sporna, ona je vječna, ali smo zaključili da moramo da nađemo nekoga ko ima više vremena da se bavi klubom nego mi. Tokom sezone trudili smo se da nađemo Grka koji je spreman da postane novi vlasnik, ali nismo ga pronašli - rekao je Dimitris za radio “Sentra FM”.

Dimitris je rekao i da će, ako se NBA bude proširivala u Evropu, PAO kao najzvučnije ime biti najzanimljiviji potencijalnim kupcima.

Zbog prodaje kluba i nove klupske politike, moglo bi da se desi i da Željko Obradović napusti Atinu.

- O svojoj budućnosti ne mogu da govorim, jer vlasnici žele da prodaju klub, traže se nova rješenja za PAO. Istina je da sam sa ovim klubom osvojio puno trofeja, ali život ide dalje, spreman sam na sve. Nakon završetka sezone nisam se čuo sa ljudima iz kluba, tako da ne znam kakvo je stanje trenutno. Nadam se da ću uskoro znati kako stoje stvari - rekao je Obradović za španski ’As’.

Srpski trener je u maju ove godine osvojio osmu Evroligu u svojoj karijeri, a petu otkada je na kormilu “zelenih”.

Panatinaikos je prije njegovog dolaska samo jednom bio prvak Evrope, i to 1996. godine, kada je u jednom od najkontroverznijih finala tim tadašnjeg trenera Božidara Maljkovića savladao Barselonu sa 67:66. Stojko Vranković je tada u posljednjem napadu blokirao šut Montera, iako je lopta već dodirnula tablu.

Bonus video: