Dubljević: Najteža utakmica do sada

Svjesne smo da nismo pružile dobru igru, da nismo bile na nivou iz prethodnih mečeva, ali pamtiće se pobjeda - kaže najefikasnija igračica protiv Letonije
0 komentar(a)
Jelena Dubljević, Foto: FIBAEUROPA.COM
Jelena Dubljević, Foto: FIBAEUROPA.COM
Ažurirano: 26.06.2011. 21:42h

Crna Gora je nakon Poljske, Španije, Njemačke, Hrvatske i Francuske savladala Letoniju i pokazala je da je sa pravom najveće iznenađenje kontinentalnog šampionata u Poljskoj.

Protiv Letonki bilo je perioda sjajne igre, ali i padova. Međutim, sve se to zaboravlja, upisan je novi trijumf i "crevene" su se našle među osan najboljih selekcija Evrope.

Sada će imati tri dana da se odmore i spreme za četvrtfinale i da pokušaju da se domognu polufinala.

- Ovo je bila najteža utakmica do sada. Lošije smo krenule, Letonke su to iskoristile i uhvatile nas u njihov sistem igre za koji nismo imale rješenja. Bile smo strpljive i u trenucima kada nije išlo, a uz veliku borbenost vratile se do kraja prvog poluvremena i završile ga kako treba. U nastavku je bilo oscilacija u igri, ali smo pokazale da smo kvalitetniji tim i zasluženo stigle do pobjede. Svjesne smo da nismo pružile dobru igru, da nismo bile na nivou iz prethodnih mečeva, ali pamtiće se pobjeda i želim da čestitam igračicama i stručnom štabu. Pokušaćemo da zaboravimo sve što smo uradile do sada, iako smo ostvarile nevjerovatne rezultate, da u četvrtfinalu napravimo novi podvig i dođemo u situaciji da se borimo za medalju - istakla je nakon meča Jelena Dubljević sa 24 poena naša najefikasnija igračica protiv Letonije.

Jelena Škerović je 40 minuta na sjajan način organizovala igru Crne Gore.

- Bilo je problema i padova u igri, Letonija je stalno mjenjela odbranu, što nama nije odgovaralo. Na kraju smo izdržale pritisak i došle do nove pobjede, jer smo ispoštovale ono što smo dogovorile prije meča. Imamo tri dana odmora do četvrtfinala, koja ćemo iskoristili da osvježimo ekipu i spremimo se za najvažniji meč na prvenstvu. I u četvrtfinale ćemo ući kao i u sve prethodne mečeve, svjesne da nas očekuje kvalitetna selekcija, jer je grupa E veoma ujednačena i bez obzira na to ko će biti rival, imaćemo težak zadatak da prođemo u polufinale - riječi su kapitena Crne Gore.

Bonus video: