Ana de Forž: Velika pobjeda

Imamo dan odmora, koji ćemo iskoristiti da analiziramo narednog protivnika, a onda u nedjelju da pružimo maksimum - kazala je Amerikanka
0 komentar(a)
Ana de Forž, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ana de Forž, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 24.06.2011. 21:16h

Košarkašice Crne Gore nakon još jedne fenomenalne igre i trijumfa bile su sa razlogom prezadovoljne.

Pobjedu je, po njihovom mišljenju, donijela velika želja i sjajna igra tokom svih 40 minuta.

- Čestitam djevojkama na velikoj borbenosti i velikoj pobjedi. Odigrale smo odličan meč, uspjele da zaustavimo glavno oružje francuske reprezentacije - igru pod koševima, a uz to bile na visokom nivou tokom svih 40 minuta i na kraju je to donijelo zasluženu pobjedu. Iznenadile smo same sebe učinkom u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali nećemo se zaustaviti. Svaki naredni meč odigraćemo kao i prethodnih pet - maksimalno borbeno i požrtvovano, a nadam se da će i rezultati biti isti. Imamo dan odmora, a nakon toga očekuje nas meč za prvo mjesto. Pokušaćemo da se odmorimo i da pokušamo da nastavimo pobjednički niz u nedjelju - kazala je kapiten Jelena Škerović.

Veliki doprinos pobjedi dala je i Ana De Forž, koja je naglasila da je presrećna pobjedom na prvakom Evrope.

- Osjećaj je zaista nevjerovatan. Ovo je bila velika utakmica i velika pobjeda za nas, zasluženo smo došle do pobjede, jer smo pokazale veliku želju i sjajnu igru, što je dalo rezultat. Imamo dan odmora, koji ćemo iskoristiti da analiziramo narednog protivnika, a onda u nedjelju da pružimo maksimum u želji da dođemo do nove pobjede - riječi su Amerikanke.

Bonus video: