Vučevića izabrala Filadelfija kao 16. pika, Mirotić ide u Čikago

Prvi pik na draftu je očekivano bio Kajri Irving koji ide u Klivlend, sa drugog mjesta je odabran Derik Vilijams kog je odabrala Minesota
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2011. 06:49h

NBA timovi su u noći između četvrtka i petka po srednjeevropskom vremenu na draftu birali košarkaše kojima će pojačati svoje redove.

Naš centar Nikola Vučević je izabran kao 16. pik prve runde od strane Filadelfije Seventisiksersa, dok je Podgoričanin Nikola Mirotić, krilni centar Reala i mlade reprezentacije Španije uprkos pređašnjim najavama da će se povući sa drafta, izabran kao 23. pik koji pripada Hjuston Rokitsima, ali je nakon trejda završio u Čikago Bulsima.

Vučević sa Šternom

Prvi pik na draftu je očekivano bio Kajri Irving koji ide u Klivlend, sa drugog mjesta je Minesota odabrala Derika Vilijamsa. Sa treće pozicije je odabran Turčin Enes Kanter kog je uzela ekipa Jute.

Jan Veseli, sad već bivši igrač Partizana, je bio 6. na draftu i on ide u Vašington, Hrvat Bojan Bogdanović je bio 31. pik i pojačaće Nju Džersi, a izabran je i Srbin Milan Mačvan koji je bio izbor Klivlenda na 54. mjestu.

Prvih deset pikova na draftu

1. Klivlend - Kajri Irving (plej)

2. Minesota - Derik Vilijams (krilo)

3. Juta - Enes Kanter (centar)

4. Klivlend - Tristan Tompson (krilo)

5. Toronto - Jonas Valančiunas (krilni centar)

6. Vašington - Jan Veseli (krilo)

7. Šarlot - Bizmak Bijombo (krilni centar)

8. Detroit - Brendon Najt (plej)

9. Šarlot - Kemba Voker (plej)

10. Sakramento - Džimer Fredet (bek)

Bonus video: