B reprezentacija počela pripreme za turnir u Kini

Turnir u Kini biće odigran od 8. do 18. jula, a osim kineske i crnogorske selekcije, učestvovaće još Australija i Turska.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2011. 11:48h

Prozivka, ljekarski pregledi, susret sa novinarima u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore, i pravac Cetinje na prvi trening – ovako izgleda današnji dan seniorske B košarkaške reprezentacije Crne Gore, kojim su izabranici Zvezdana Mitrovića počeli pripreme za nastup na turniru "Četiri nacije" u Kini, koji je na programu od 8. do 18. jula.

Osim naše i domaće selekcije, na turniru učestvuju Australija i Turska.

„Na turnir u Kini putujemo bez rezultatskog imperativa, naš glavni zadatak je da selektiramo mlade igrače do 24 godine, koji će imati priliku da se pridruže A selekciji poslije nastupa na turniru. Turnir u Kini je izuzetno kvalitetan, na njemu učestvuju sjajne selekcije i biće to odlična provjera za mlade igrače koji se nalaze na spisku B tima“, kazao je pomoćni trener B selekcije Nenad Milošević, koji je danas govorio u ime stručnog štaba u odsustvu selektora Zvezdana Mitrovića, koji se nalazi na trenerskom seminaru u Barseloni, pa će se za nekoliko dana priključiti ekipi.

Igrač Bosne Suad Šehović kazao je da je turnir u Kini „odlična prilika za dokazivanje mladih igrača“.

„Pokušaćemo da se predstavimo u što boljem svjetlu u konkurenciji veoma jakih selekcija. Za mene lično, ovo je veliki izazov s obzirom na to da sam pauzirao kompletnu sezonu i prilika da se dokažem kako selektoru B reprezentacije, tako i selektoru A tima“, kazao je Šehović.

Tim menadžer B selekcije Gavrilo Pajović istakao je da je „veliko priznanje što je B selekcija dobila poziv da učestvuje na tako jakom turniru, koji će okupiti odlične reprezentacije“.

„Poslije sjajnih rezultata košarkašica na Evropskom prvenstvu, a nadam se i sličnih rezultata mlađih selekcija, u obavezi smo da i u Kini dostojno reprezentujemo crnogorsku košarku, koja je u usponu. Ovo je idealna prilika da B reprezentativci dokažu da imaju kvalitet da se uskoro nađu na spisku selektora A tima. Nadam se da ćemo igrama i rezultatima u Kini, opravdati renome naše države“, dodao je Pajović.

Na spisku selektora B reprezentacije Zvezdana Mitrovića nalazi se 16 igrača – Nemanja Vranješ (Borac, Banja Luka), Marko Mijović (Ulcinj), Goran Martinić (Lovćen), Stevan Milošević (Nižnji Novgorod, Rusija), Suad Šehović (Bosna), Nikola Ivanović (Kolosos, Grčka), Dušan Stijepović (Mens Sana Kampobaso, Italija), Miloš Đurišić (Ulcinj), Marko Popović (Budućnost), Milorad Šulutović (Igokea, Bosna i Hercegovina), Aleksa Popović (Budućnost), Ljubo Jovanović (KAO Dramas, Grčka), Filip Barović (Budućnost), Nemanja Milošević (Budućnost), Radoje Vujošević (Mornar) i Miloš Lopičić (Lovćen).

Pored selektora Mitrovića, u stručnom štabu B selekcije su pomoćni trener Nenad Milošević, kondicioni trener Dragan Gačević, doktor Zoran Vuković i tim menadžer Gavrilo Pajović.

Bonus video: