Ana Baletić pauzira minimum tri mjeseca

Spremala sam se na ulaz kada sam dobila udarac u bočni dio koljena, odmah mi se čitava čašića pomjerila u stranu. Rekli su mi da se to vidi i na snimku, ali vjerujte da još uvijek nemam snage da pogledam
0 komentar(a)
Ana Baletić, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ana Baletić, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 21.06.2011. 19:05h

Članica grčkog Atinkaikosa Ana Baletić, koja se teže povrijedila u finišu meča protiv Poljske, uradila je dodatne preglede povrijeđenog koljena.

Dijagnoza je povreda prednjih ukrštenih ligamenta, ali se još ne zna da li će biti potrebna operacija.

- Uradila sam magnetnu rezonancu, u pitanju su prednji ukršteni ligamenti, a još se ne zna koliki je stepen oštećenja. Poslala sam nalaze doktorima u Beogradu, uz dogovor sa ljudima iz saveza, i nakon što oni daju mišljenje odlučiću šta i kako dalje. Vidjećemo da li će biti potrebna operacija ili ne, ali u svakom slučaju slijedi duža pauza od najmanje tri mjeseca. Ukoliko bude nepohodna operacija, sa terena ću odsustvovati pola godine. Ostajem sa ekipom u Poljskoj dok ne dobijem mišljenje ljekara - kaže za "Vijesti" Ana Baletić.

Krilo Crne Gore još jednom je premotala film sa detalja koji je odlučio da završi nastup na Evropskom prvenstvu tri minuta prije kraja premijerne utakmice sa domaćinom.

- Spremala sam se na ulaz kada sam dobila udarac u bočni dio koljena od igračice Poljske. Odmah mi se čitava čašića pomjerila u stranu i znala sam da su u pitanju ligamenti. Rekli su mi da se to vidi i na snimku, ali vjerujte da još uvijek nemam snage da pogledam. Nadam se ću smoći snage da u narednim danima pogledam taj momenat. Kakav je bio bol dokazuje i to da sam osjetila mučninu i da sam ostala bez vazduha. Saigračice su mi prišle da pitaju šta je, samo sam im rekla da me puste da uhvatim vazduh.

Ana samo zna kako se osjeća nakon teške povrede.

- Četiri godine sam se spremala za ovo, sanjala da igram na Evropskom prvenstvu, a sve se završilo na ovakav način. Kako se osjećam, ne znam šta da kažem, ne mogu da opišem. Iskreno, sve ovo mi lakše pada kada vidim kako ekipa igra sjajno i kakve rezultate bilježi. Nadam se da će nastaviti u istom ritmu, a tada će i meni biti lakše da prebrodim ove teške trenutke. Nadam se da neće biti potrebe za operacijom, da ću se za tri mjeseca vratiti na teren i da ću sljedeće godine, ako Bog da, ponovo biti u reprezentaciji - zaključila je Ana Baletić.

Velika podrška saigračica

Nakon završetka meča sa Španijom, kamera je zumirala Anu kako iza naše klupe suznih očiju proslavlja veliki trijumf.

- Bio je to trenutak pun emocija, nisam mogla da se suzdržim. Bilo mi je teško zbog povrede, a isto tako bila sam presrećna zbog trijumfa Crne Gore i nisam mogla da sakrijem suze. Saigračice su mi prilazile jedna za drugom da proslavimo trijumf. Iskreno kažem da imamo sjajnu atmosferu u ekipi, svaka košarkašica je ponosna na to što nosi dres Crne Gore i to pokazuje igrama na terenu. To je glavni razlog odličnih rezultata. Od kada sam se povrijedila uvijek je neka od saigračica uz mene, ne ostavljaju me samu niti jednog trenutka. Čast je biti dio ovog tima - istakla je Ana i uz osmijeh dodala:

- Iskreno, niko me do sada nije vidio da plačem osim mojih roditelja. Nadala sam se da se to sada neće vidjeti, ali šta je tu je.

Bonus video: