Pablo Laso na klupi Reala

Novi trener je potpisao dvogodišnju ugovor, a po sezoni će zarađivati 400 hiljada eura. Ukoliko osvojii neki trofej, dobiće bonus
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2011. 17:26h

Četrdesettrogodišnji Pablo Laso novi je trener Reala, zvanično je objavio klub iz Madrida.

Laso, koji je posljednje četiri sezone predvodio Lagunu Aro, na klupi "kraljevskog kluba" naslijediće Emanuele Molinu. Italijan će ostati u klubu na mjestu prvog pomoćnika.

- Laguna Aro obavještava da je postigla dogovor sa Realom oko prelaska Lasa u Madrid. Klub se zahvaljuje Pablu za sve što je uradio u ove četiri godine, a narednih dana održaće oproštajnu konferenciju za štampu - saopštio je tim iz San Sebastijana.

Novi trener je potpisao dvogodišnju ugovor, a po sezoni će zarađivati 400 hiljada eura. Ukoliko osvojii neki trofej, dobiće bonus.

Igračku karijeru Laso je okončao 2003. godine, a od 1995. do 1997. godine branio je boje Reala.

Trenersku karijeru počeo je iste godine kada je završio sa aktivnim igranjem, kada je preuzeo trećeligaša Leoni Kasteljon.

Poslije godinu i po dana preselio se u Valensiju, a od 2007. godine vodio je Lagunu Aro.

On je sjeo na klupu tima iz San Sebastijana kada je bio drugoligaš i od njega je stvorio stabilnog člana ACB lige.

U igri za novog trenera Reala bili su Jasmin Repeša i Svetislav Pešić, koji su bili previše skupi. Špekuliše se o cifri od 1,5 miliona eura po sezoni.

- Bio sam u Madridu, razgovarao sa ljudima iz Reala. Dogovor je bio postignut, ali je Florentino Perez promijenio odluku - istakao je Repeša za "As".

Bonus video: